Magnífic inici de temporada de les curses de muntanya

0
486

Amb la disputa aquest diumenge 1 de maig de la Cursa de Muntanya Mossos d´Esquadra – El Catllar s´ha donat per iniciada la temporada oficial de curses de muntanya de la FEEC. Aquesta prova ha estat la primera puntuable pel 3r. Circuit Català de Curses de Muntanya (destinada a aquelles curses que no superen els 2000 metres d´alçada). La competició, organitzada pel Club Excursionista de Ripoll i per la Comissaria dels Mossos de la mateixa població, va comptar amb una participació de luxe. El recorregut de la cursa era de 23,5 quilòmetres, la majoria dels quals per corriols, amb uns desnivells acumulats de 2.200 metres. La cursa, considerada pel seu traçat com a "trencacames", tenia 3 ascensions significatives: la inicial al Serrat de l´Auró, per tot seguit pujar al propi Auró i com a pujada més significativa a El Catllar. Cal destacar que els corredors van patir la calor que esta fent aquests dies. Així la cursa va transcórrer amb temperatures superiors als 25 graus. L´aspecte a remarcar, a diferència d´altres edicions, és la manca de fang. I és que la sequera d´aquest any ha fet que la cursa és desenvolupés en un terreny sec, que ha facilitat que la cursa fos més ràpida de l´habitual| La prova, ja d´entrada, prometia ser interessant en alguns aspectes. Rècord de participació: 231 inscrits, gairebé el doble que l´any passat i el triple que fa 2 anys. Sens dubte una progressió espectacular, gràcies en bona part al canvi de dates iniciat l´any passat (del setembre al maig) i pel bon fer de l´organització, que fa que, entre els corredors, corri el "boca a orella" i ja sigui una cursa consolidada en el calendari català. Un altre aspecte a destacar és que amb aquesta prova es posava en marxa la figura dels àrbitres de curses, que han debutat donant un cop de mà a l´organització en aquells aspectes més reglamentaris. Això ha facilitat el control de dorsals a l´inici de la prova. Una altra novetat ha estat que la sortida de les categories femenines s´ha fet 15 minuts abans que la dels homes. L´objectiu és que les participants no quedin atrapades en els "colls d´ampolla". Es tracta d´una mesura en fase de prova i que ha comptat amb l´aprovació de la majoria de participants en aquestes categories, segons un sondeig fet pels membres del Comitè Català de Curses de Muntanya a la línia d´arribada. Tot i que la mesura té algun inconvenient, especialment per les participants acostumades a córrer envoltades de participants masculins, els avantatges pesaven més que els inconvenients en les valoracions de les participants. Tal com va dir una participant "Tot és acostumar-s´hi". Per últim, la cursa es feia interessant per la participació dels corredors pre-seleccionats pels tècnics de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya en l´últim test abans de fer la selecció definitiva de corredors/es que iniciaran les competicions estatals i internacionals en aquest mes de maig. Així entre els participants hi havia campiones del món (Anna Serra i Teresa Forn), campiones de la Copa d´Espanya (Roser Espanyol) i de la Copa Catalana (Marta Vila) i del Circuit Català (Mònica Ardit). En homes, varis mundialistes (Joan Colomer, Xavier Zapater i Jordi Sánchez), l´actual podi de la Copa Catalana (Eduard Barceló, David Bedoya i Xavi Guinovart), veterans il·lustres (Quico Soler i Xavi Cadena) i valuoses promeses (Pere Aurell). Amb tots aquests ingredients es va donar la sortida. En categoria de dones, després d´uns primers instants de tempteig, des d´un primer moment es va repetir la tònica en que va finalitzar el circuit Català de l´any passat. És a dir, domini absolut de Mònica Ardid (C.E. Abrera), que va dominar la cursa sense ser inquietada en cap moment per cap altra participant i que es va presentar a l´arribada amb més de 7 minuts sobre la segona classificada, la veterana Teresa Forn (Club Esportiu 2X2 Santpedor). Mònica Ardit, debutarà amb la Selecció Catalana, el proper dia 15 a la Marató de Berga, puntuable per la Copa d´Espanya. En homes el domini del guanyador encara va ser més clar. Ja al final de la recta de sortida anava destacat José Manuel Granadero (Xulius Centre Exc. Ribetà) i no va deixar aquesta posició, fins al final de la cursa, no veient en cap moment cap dels seus rivals. Així Granadero deia: "He anat molt còmode tota la cursa, en cap moment he tingut baixons, i la pujada al Catllar no se m´ha fet dificultosa. Ara el meu objectiu és preparar a fons la cursa de Zegama, on espero fer un bon resultat". Granadero, conegut en el món de les curses com "Periko", defensarà els colors de la Selecció Catalana a la primera prova del mundial a Euskadi. Cal també destacar que tots dos guanyadors van batre els respectius rècords de la cursa, rebaixant amb més de 10 minuts els registres anteriors. Classificació Dones: 1. Mònica Ardit (C.E. Abrera) 2:13:21 2. Teresa Forn (C. E. 2X2 Santpedor) 2:20:40 3. Anna Serra (U.E. Urgellenca) 2:24:58 Classificació Homes: 1. José Manuel Granadero (Xulius C. Ex. Ribetà) 1:48:13 2. Jordi Sánchez (C. E. Súria) 1:52 :18 3. Xavier Zapater (U. E. Matadepera) 1:53 :10 Informació facilitada per Lluís Aloy /Comitè Català de Curses de Muntanya

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.