Els favorits revaliden el títol a la Mitja de Girona

0
665

L´onzena edició de la 1/2 Marató Ciutat de Girona, organitzada per Girocentre, va tenir Mustafa Younes com a autèntic dominador. L´atleta va obtenir la tercera victòria en la prova (de les quatre edicions en què ha participat) i va demostrar que està en millor moment de forma que la resta de rivals. Driss Lakhouaja i Benito Ojeda van pugnar per la segona plaça durant més de vint quilòmetres i finalment va ocupar-la el marroquí. A les 10 en punt del matí es va donar el tret de sortida a la cursa a la carretera Barcelona, just davant de l´Hipercor. Des d´un primer moment, Mustafa Younes (Fila) va exhibir la seva enorme superioritat i ja en el segon quiòmetre es va escapar de la resta de rivals. Darrere seu, es va formar un grup perseguidor de tres corredors (Driss Lakhouaja, Benito Ojeda i Enrique Luque) que es van realitzar atac continuats per ocupar la segona plaça. El català va deixar enrere als seus rivals en el quilòmetre 15 però més tard Lakhouaja va reaccionar i va atrapar Ojeda. Així, els dos corredors van desgastar-se amb noves ofensives que van permetre a Mustafa Younes assegurar-se la victòria sense gaires patiments amb un temps final digne (1:06:06).| En l´esprint final, Lakhouaja (1:07:30) va superar el veterà Ojeda, mentre que Luque entrava més tard. Cinc minuts després que entrés el primer classificat, van entrar escalonament la resta de corredors, molts distanciats del grup capdavanter, format per quatre corredors. El guanyador final assegurava que el triomf no havia estat tan fàcil com semblava:«Ha estat difícil perquè sabia que Ojeda i Lakhouajava podien reaccionar en qualsevol moment i em posaven pressió». Mustafa Younes afegia la seva satisfacció pel triomf i recalcava que «el circuit era dur, amb moltes pujades i revolts en el tram final». Driss Lakhouaja mostrava la seva alegria en pujar al podi en la primera mitja marató després de superar «una lesió» i Ojeda assegurava haver tingut bones sensacions. Ester Solera (Fila) va imposar-se en fèmines amb un registre d´1:21:22, tot i el fort constipat que travessava, per davant d´Eva Giménez (FC Barcelona) i Carme Ballestero (Domingo Catalán). Kabouri repeteix en la cursa popular La cursa popular va acabar de manera molt semblant que l´any passat. Hamid Kabouri (GEiEG) i Álex Jarabo (Esports Parra) van repetir com a primer i segon classificat i Sergi Giménez (Esports Parra) va irrompre en el tercer graó del podi. Els tres atletes van millorar els temps de la passada edició, sobretot gràcies a la temperatura més agradable que feia ahir. Kabouri es va escapar en el quilòmetre cinc i va fer amb un temps de 29:54 els poc més de nou quilòmetres del circuit. Quasi un minut després arribava Jarabo i dos més tard, Sergi Giménez. Cristina Gómez va ser la primera dona en arribar a la línia d´arribada (40:44) per davant d´Eva Torrelles (41:05). La cursa popular va comptar amb un total de 1.500 participants que van recórrer els principals de carrers de Girona. El recorregut va anar des l´Hipercor fins a la Universitat de Girona a Montilivi per tornar després fins a la plaça Catalunya. Una vegada més, van destacar la gran quantitat de nens, que en la seva major part van participar amb col·lectius per clubs o escoles. Gent de totes les edats no es van voler perdre la cita històrica en la vessant més lúdica de la prova. Diari de Girona demà publicarà les classificacions de les dues curses disputades amb tots els participants.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.