El Buff® Outdoor Team guanya el Bimbache Extrem

0
429

El Buff® Outdoor Team, format per Benjamin Midena, José Torres, Jukka Pinola i Emma Roca va guanyar el Bimbache Extrem – European Championship, un raid celebrat del 20 al 24 d’aquest mes d’abril a Andalusia, amb sortida a Còrdoba i arribada a Huelva. La mateixa Emma Roca, ens explica el desenvolupament del raid. “Ahir l’equip Buff® Outdoor Team, amb el Benjamin Midena de França, el Jose Torres de Granada, el Jukka Pinola de Finlàndia i jo mateixa, va acabar el primer raid de la temporada a Andalusia, el Bimbache Extrem. Va ser un dels raids més durs mai fets ja que la llargada de les etapes amb bici i el recorregut per carretera la van fer especialment difícil. Vam anar de Cordoba a Huelva fent més de 500 Km en poc més de 2 dies, dels quals 330 van ser només de BTT!| A la 1a etapa vam fer una orientació urbana, un caiac de riu de 5h i una BTT de més de 9h i vam acumular 3.700m de desnivell en 15h. La posició de la bici, el pes a l’esquena i les hores sobre ella van fer estralls a cada racó del cos, feia mal per tot arreu. A les dues de la nit vam entrar a meta primers juntament amb l’equip AXN-Abarth. Darrera venien l’equip suec Cross Sportwear a 2h i la resta de 12 equips a més de 5h. Després de dormir 4 hores obligades que van passar volant vam engegar la 2a etapa amb la màxima motivació per anar al capdavant. Vam fer 2h de trekking amb cordes, per seguir amb la BTT de nou, i no unes horetes… sinó 7h al matí i 9h a la tarda, casi res! I més del 90% per asfalt! Tot el dia vam anar al davant de la cursa lluitant per distanciar-nos del 2on i 3er equip, també favorits per la victòria. A les 4 del matí vam deixar les bicicletes molt contents de no tornar-les a agafar (potser per molts dies!) i vam començar un trekking de 60km que van suposar més d’11h d’esforç. Al final “només” van quedar 3h de caiac, uns patins i una cursa a peu de dues hores més. Vam fer 38h d’etapa amb 6.400m de desnivell arribant a la una de la nit a Huelva, 2 dies i mig després de començar a Cordoba. Vam arribar primers en aquest Campionat d’Europa de raids amb la decepció d’haver perdut els 2 equips rivals més immediats per abandonaments, el Cross Sportwear per una insolació i l’AXN-Abarth per un esguinç de turmell. Només van entrar 5 equips a la meta i tots ells 15 hores després d’haver acabat nosaltres. Llàstima. Però el patiment i la lluita aferrada que vam tenir durant quasi tota la carrera amb aquests dos equips van donar una bona satisfacció per l’èxit aconseguit. Realment el poder de la ment sobre el cos queda palès en cada petit esforç dins un raid d’aventura, on els quilòmetres, les hores i el desnivell es van realitzant sense parar amb l’única motivació d’acabar. Aquest raid van suposar 53h d’exercici continuat i més de 10.000m de desnivell positiu. El pròxim raid és l’Explore Sweden, classificable per al Campionat del Món de raids a Nova Zelanda, a finals de maig.” Fins aviat!

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.