Lakhouaja s´imposa a la VIII cursa popular Ciutat de Girona

0
540

L´atleta marroquí del Fila Team, Driss Lakhouaja, va imposar-se en la VIII Cursa 10 km Ciutat de Girona-Esports Parra amb un temps de 31:25. Lakhouaja, que viu a Catalunya, va acabar primer després d´avançar-se en els últims 400 metres en un esprint amb els barcelonins José Roselló (Fila Domingo Catalán) -que va acabar segon- i Benito Ojeda (Fila Team). Aquest últim corredor, excampió d´Espanya de marató, va finalitzar en el tercer lloc després de caure en els darrers metres, quan era segon. El primer gironí que va creuar la línia d´arribada va ser Jaume Quintana (Ass. Atlètic Palamós) que va arribar en cinquè lloc amb un temps de 32:47. En categoria femenina, Teresa Pulido (Fila Team) va ser la primera classificada amb un temps de 36:22, seguida per Esther Solera (Fila Team) i Meritxell Calduch (C.A.Manresa). | En la categoria dels participants més joves, es van disputar dues curses. En la dels 1.200 metres, Joaquim Fontané va acabar primer, mentre que Meritxell Carabús va ser la primera nena a arribar. En la cursa dels 650 metres, Aniol Pujolràs va ser el vencedor i Marina Guerrero la primera noia. A part dels guanyadors de les diferents categories, la cursa d´ahir va tenir un altre protagonista: el vent. La forta tramuntana que va bufar durant tot el matí va provocar que no es fessin millors marques i va centrar les úniques lamentacions dels participants. «La cursa està molt ben organitzada i el circuit és molt bo perquè és pla, però el vent ens ha perjudicat», va expressar Lakhouaja. L´atleta marroquí va assegurar que pel tipus de circuit que hi ha a Girona «és fàcil baixar de 29 minuts», però que caldria que competissin «atletes de més nivell» per tal d´aconseguir-ho. Lakhouaja, que ja havia guanyat la Cursa Ciutat de Girona l´any 2001, va declarar que havia tingut «ben controlada» la carrera, malgrat que s´havia ressentit d´una lesió al taló d´Aquil·les. «Al quilòmetre 7, he notat una molèstia i no m´he volgut arriscar. M´he posat darrere de Roselló i Ojeda i he esperat als últims metres per assegurar-me la victòria», va afirmar el campió. L´organitzador de la cursa, Antonio Parra, estava molt satisfet pel desenvolupament de la carrera. «Ha estat un èxit en tots els sentits. Hem superat a les mil persones i fins i tot hi havia gent que corria sense dorsal». De cara a l´edició de l´any vinent, Parra va confirmar que es mantindria el circuit actual i només es corregirien «petits errors».

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.