Ha mort Ramón Oliu

0
621

Aquest diumenge a 2/4 de 10 de la nit -hora d´aquí- va morir Ramon Oliu, que em sembla que tots coneixeu bé. Portava deu anys amb Alzheimer… Déu n´hi do. És curiós que s´hagi mort l´any que s´anul·la la Marató. <br> Fòrum obert a <a href="http://10de1000.com/modules/ipboard/index.php?showtopic=658&hl=ramon+oliu">www.10de1000.com</a>. <br> BIOGRAFIA Ramon Oliu, nascut a Cantonigròs, el 1923, creu que la seva vida prengué voltes inesperades, a vegades difícils, però sempre positives. Cabalcant en una preparació científica extraordinària (Química, Universitat de Barcelona; Master en Enginyeria de Petrolis, Universitat de Tulsa i Master en Enginyeria Química, The College of the City of New York), ha recorregut el món al servei de la Indústria, de l´Ensenyament, i del Medi Ambient. S´afincà als Estats Units l´any 1952. Als 48 anys descobrí el món del córrer vivint l´esport americà a tots nivells, però especialment l´escolar i l´universitari, en els que sobresortiren els seus fills. Un altre factor fou també el de voler millorar la seva salut mitjançant un remei natural com és l´exercici físic. Involucrat en el Departament de Lleure del Old Bridge, ha participat en competicions de veterans i vàries vegades en les grans proves de fons Cherry Blossom de Washington DC, i en els maratons de Jersey Shore, Nova York i Boston. Aprofitant una estada a Barcelona, organitzà amb un grup d´amics la Comissió Marathon Catalunya entitat dedicada a "l´esplai i a la competició de l´atletisme de fons". La Marathon de Catalunya, els Campionats de Collsacabra i d´Osona i les proves femenines foren fruit del suport de la Comissió. | També fou responsable de la presència de l´equip de Catalunya a la Marathon de New York el 1977 i 1978, (equips formats per Fernando Francisco, Jose Pro, Domingo Catalan, Jordi Jorba, Josep Molins, Matilde Gomez, Josep Padilla i Josep Maria Antentas, que assoleixen un històric tercer lloc per països). Es membre de l´Acadèmia de Ciències de Nova York, del Shore AC, i de la AAU. Periodista, conferenciant i escriptor ha publicat vàries obres tècniques i científiques. El 1979 publicà el llibre "L´essència del córrer" que va estar reeditat l´any 1999 per commemorar els 100 anys de l´atletisme català. Ramon Oliu és part viva de l´atletisme català i molt especialment pel que fa a la promoció de la cursa a peu. A ell li devem l´organització i la divulgació a Catalunya de les curses "populars", es a dir, obertes a tothom, sense distinció de sexe, edat, o categoria com a ell li agrada dir. Actualment Ramon Oliu viu retirat als Estats Units. Una funesta malaltia, l´Alzheimer, no li permet dur a terme cap de les activitat que tan brillantment va desenvolupar durant tota la seva vida. Amb motiu de la Marató de Barcelona 2001, es va retre un homenatge a la seva figura, a la persona que la va fundar, que va comptar amb la presència dels seus fills, vinguts d´Amèrica.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.