Ha mort Ramón Oliu

0
443

Aquest diumenge a 2/4 de 10 de la nit -hora d´aquí- va morir Ramon Oliu, que em sembla que tots coneixeu bé. Portava deu anys amb Alzheimer… Déu n´hi do. És curiós que s´hagi mort l´any que s´anul·la la Marató. <br> Fòrum obert a <a href="http://10de1000.com/modules/ipboard/index.php?showtopic=658&hl=ramon+oliu">www.10de1000.com</a>. <br> BIOGRAFIA Ramon Oliu, nascut a Cantonigròs, el 1923, creu que la seva vida prengué voltes inesperades, a vegades difícils, però sempre positives. Cabalcant en una preparació científica extraordinària (Química, Universitat de Barcelona; Master en Enginyeria de Petrolis, Universitat de Tulsa i Master en Enginyeria Química, The College of the City of New York), ha recorregut el món al servei de la Indústria, de l´Ensenyament, i del Medi Ambient. S´afincà als Estats Units l´any 1952. Als 48 anys descobrí el món del córrer vivint l´esport americà a tots nivells, però especialment l´escolar i l´universitari, en els que sobresortiren els seus fills. Un altre factor fou també el de voler millorar la seva salut mitjançant un remei natural com és l´exercici físic. Involucrat en el Departament de Lleure del Old Bridge, ha participat en competicions de veterans i vàries vegades en les grans proves de fons Cherry Blossom de Washington DC, i en els maratons de Jersey Shore, Nova York i Boston. Aprofitant una estada a Barcelona, organitzà amb un grup d´amics la Comissió Marathon Catalunya entitat dedicada a "l´esplai i a la competició de l´atletisme de fons". La Marathon de Catalunya, els Campionats de Collsacabra i d´Osona i les proves femenines foren fruit del suport de la Comissió. | També fou responsable de la presència de l´equip de Catalunya a la Marathon de New York el 1977 i 1978, (equips formats per Fernando Francisco, Jose Pro, Domingo Catalan, Jordi Jorba, Josep Molins, Matilde Gomez, Josep Padilla i Josep Maria Antentas, que assoleixen un històric tercer lloc per països). Es membre de l´Acadèmia de Ciències de Nova York, del Shore AC, i de la AAU. Periodista, conferenciant i escriptor ha publicat vàries obres tècniques i científiques. El 1979 publicà el llibre "L´essència del córrer" que va estar reeditat l´any 1999 per commemorar els 100 anys de l´atletisme català. Ramon Oliu és part viva de l´atletisme català i molt especialment pel que fa a la promoció de la cursa a peu. A ell li devem l´organització i la divulgació a Catalunya de les curses "populars", es a dir, obertes a tothom, sense distinció de sexe, edat, o categoria com a ell li agrada dir. Actualment Ramon Oliu viu retirat als Estats Units. Una funesta malaltia, l´Alzheimer, no li permet dur a terme cap de les activitat que tan brillantment va desenvolupar durant tota la seva vida. Amb motiu de la Marató de Barcelona 2001, es va retre un homenatge a la seva figura, a la persona que la va fundar, que va comptar amb la presència dels seus fills, vinguts d´Amèrica.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.