DUATLÓ: Lluís Buscail i Eva Ledesma campions de Catalunya

0
489

L´Ajuntament de Castellfollit de la Roca va organitzar el passat diumenge 3 d´abril la quarta prova del circuit català de duatló disputada sota les distàncies de 5 km de cursa a peu, 20 de ciclisme i 2 km de cursa a peu, amb l´al•licient de la celebració del campionat de Catalunya absolut. La esplèndida matinal esportiva també va tenir 3 proves addicionals de més curtes reservades pels infantils i en total van participar 251 atletes.| La cursa a peu inicial ja va produir la primera selecció amb 10 duatletes que es van agrupar al cap davant del ciclisme del segon segment: l´internacional Alejandro Santamaría (A.D. Camargo), Marcel Zamora (C.N. Barcelona), Joan Montguillot (C.E. Picornell), Joan Capdevila i Sergi Rodríguez (C.T. Manresa), Lluís Buscail i els germans Josep Manel i Francesc Juárez (C.N. Reus Ploms), Víctor Manuel del Corral i David Serra (C.T. Vilanova i la Geltrú). El segment de ciclisme va resultar exigent i després de l´abandonament per avaria de Santamaría (km 4) van perdre contacte amb el grup Serra (km 6) i Rodríguez (km 8). Per darrera l´argentí resident a Girona Francisco Pontano (C.N. Olot) que es troba en un gran estat de forma física va saltar en solitari del grup perseguidor, arribant a contactar amb el grup capdavanter sota el km. 15. Després d´una trepidant segona transició els integrats del grup capdavanter van iniciar la definitiva cursa a peu de 2 km del tercer segment amb unes diferencies de temps de tant sols 7 segons després de deixar les bicicletes i sortir a córrer. Lluís Buscail va finalitzar la prova en primera posició amb un registre total de 57 min 14 s, proclamant-se campió de Catalunya. Marcel Zamora i Joan Montguillot van assolir la segona i tercera posició, respectivament, i Francisco Pontano va acabar quart a només 14 segons del primer classificat. El Club Natació Reus Ploms va assolir la victòria per equips. Eva Ledesma (Canal Isabel II) va aconseguir la seva tercera victòria de tres participacions al circuit català. A Castellfollit es va proclamar campiona de Catalunya dominant la prova en solitari des de l´inici, creuant la meta amb un temps final de 1 h 04 min 03 s. Ledesma ha aconseguit un gran rendiment a la seva segona temporada de duatló i als recents campionats d´Espanya per autonomies va ser la única participant que va plantar cara a la olímpica Ana Burgos. Per la seva part Carme Tort (C.T. Sant Joan de les Abadesses) va seguir la estela de Ledesma al primer segment, amb 36 segons de diferència a la primera transició, però al segment de ciclisme va baixar fins el quart lloc afavorint Maria Sarrado (C.N. Reus Ploms) i Mònica Pellejero (C.N. Mataró) que es van classificar en segona i tercera posicions, respectivament. El Centre Natació Mataró va guanyar la classificació femenina per equips.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.