Concentració de la Selecció Catalana a la X Cursa de Muntanya de la Vall del Congost

0
388

El passat diumenge dia 27 de febrer, es va disputar la desena edició de la prestigiosa cursa de la Vall del Congost. Amb aquesta cursa, es dóna per iniciada la temporada d´aquesta especialitat i enguany ha servit com entrenament i concentració de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC, tot gràcies a la valuosa col·laboració dels organitzadors de la cursa. La cursa està organitzada pel Grup d´Atletes del Congost, amb la col·laboració, entre d´altres, del Centre Excursionista Aiguafreda i St. Martí, i es desenvolupa pels municipis de Tagamanent, Figaró, Sant Martí de Centelles i Aiguafreda. La cursa té una distància de 29 quilòmetres i 1.295 metres de desnivells positius, pujant als Cingles del Bertí i passant pel cim del Tagamanent. La cursa, un cop més, va ser Gran Premi Diputació de Barcelona. | La cursa ha estat dificultada, a part per la pròpia distància i desnivell, també per les baixes temperatures, que gairebé durant tota la cursa s´han mantingut sota zero. La cursa en si, ha estat un duel entre el corredor d´Osona i ex de la Selecció, Ferran Sarri i el corredor pre-seleccionat per aquesta temporada, José Manuel Granadero (Els Xulius Centre Excursionista Ribetà), els qual s´ha anat alternant al capdavant de la cursa. Granadero ha estat el primer en passar pel cim del Tagamanent, però en el descens Sarri, ha pres la iniciativa, i finalment, han arribat junts a l´arribada. Tercer ha estat el corredor Xavier Espina, un destacat corredor d´aquest tipus de cursa de mitja muntanya. A continuació ja han arribat tot un seguit de corredors preseleccionats per aquesta temporada: Jordi Martín (Club Excta. Ripoll), Xavier Guinovart (Els Xulius Centre Social Ribetà), Eduard Barceló (Unió Excta Urgellenca), Julio Merino (Els Xulius Centre Social Ribetà), Ricard Confalonieri (Club Excta. Roca Negra), etc. Tots els corredors de la Selecció, han comentat que la cursa ha estat un bon entrenament, tant per la distància com per la dificultat. José Manuel Granadero, ha manifestat que està molt motivat aquesta temporada, que és conscient que li falta experiència en la tècnica de la muntanya, però que per això està entrenant a fons amb Julio Merino, tot un expert i que enguany espera agafar l´experiència necessària, per poder estar al capdavant d´aquest esport. En categoria de dones, la cursa ha estat encapçalada en tot moment, per les corredores preseleccionades per aquesta temporada, Teresa Forn (Club Esportiu 2×2 Santpedor), Ester Hernández (Centre Excta. de Súria) i Mònica Ardid (Centre Excta. Abrera), sent la corredora del Club Esportiu 2X2 Santpedor la que anat tota l´estona en primer lloc, mentre Mònica Ardid ha estat segona a la primera meitat de la cursa, agafant el relleu en la segona meitat Ester Hernández. En cinquè lloc ha entrat a l´arribada la corredora, també preseleccionada, Marta Vila (Club Excta. Ripoll). Aquesta cursa, ha servit a l´equip tècnic de la Selecció per seguir l´evolució dels corredors preseleccionats i veure com competien, encara que lluny d´estar al 100%, amb d´altres corredors, que alguns d´ells en un futur poden estar a la Selecció La concentració de la Selecció, ha seguit després del dinar, amb una reunió per explicar las darreres novetats de cara a la propera temporada i per mentalitzar als corredors que cal ja intensificar els entrenaments, per poder estar al 100%, al mes de maig, que s´inicia la temporada, tant a nivell català, de l´estat, com internacionalment. I per tant s´haurà de fer la selecció definitiva, dels corredors que iniciaran la temporada defensant a Catalunya.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.