V Mitja Marató de Barcelona: L´organització desitja reunir 3.000 atletes aficionats

0
419

La quinzena edició de la mitja marató de Barcelona estrenarà aquest any data (6 de març) i nou format (no compartirà dia amb la clàssica popular de la Mercè), amb el desig d´assolir una participació d´uns 3.000 atletes. A diferències d´anteriors edicions, en les quals la mitja marató coincidia amb la cursa popular de la Mercè (finals de setembre), la prova barcelonina s´avançarà gairebé a les portes de la primavera, quinze dies abans dels quals se celebri també al mateix escenari la marató de Barcelona. La peculiaritat de la mitja marató és que el seu recorregut serà exclusivament a Barcelona, amb inici i final en la Font Màgica de Montjuic. En la presentació de la prova, que s´ha realitzat avui en l´ajuntament de Barcelona, el regidor d´esports, Pere Alcober, i el president de l´Agrupació Atlètica de Catalunya, Ricard Llorens, ha ressaltat que l´objectiu dels organitzadors és consolidar aquesta cursa de fons al calendari català i fer-la popular. Un dels pocs inconvenients que ha tingut l´organització ha estat pel solapament del ral·li de cotxes antics Barcelona-Sitges, que el mateix dia (6 de març) haurà de retardar la seva sortida perquè molts dels carrers de la ciutat estaran tallats al trànsit pel pas dels atletes. La prova atlètica començarà les 9:00 hora del matí. Ricard Llorens va dir que a Catalunya "existeixen massa mitges maratons, que s´estan carregant les proves clàssiques de cros. Tot el món vol organitzar mitges maratons i un dia ens trobarem que dues ciutats tindran en la mateixa jornada dues proves i, els atletes, sense saber què fer". El representant de l´atletisme català va enaltir la mitja marató de Granollers "com una de les curses més consolidades", gràcies en part al patrocini "que permet comptar amb atletes de nivell", i va deixar entreveure que la idea que es persegueix a Catalunya és organitzar un campionat d´Europa de mitja marató. "Barcelona està perdent marxa respecte a València i Madrid, que se l´estan portant tot", va indicar.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.