Triomf kenyà en la X Mitja Marató de Gavà i Castelldefels, que estableix un nou rècord de participació

0
453

Edwin Kibet, en homes, i Gladys Cherono, en dones, s’han imposat en la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà Gran Premi Diputació de Barcelona, una cursa que en la desena edició ha pulveritzat el rècord de participants, amb 2.150 atletes. <BR> <A HREF="http://club.telepolis.com/fotoatleta/gava/index.htm">Fotos de la cursa 2005 </A>. <BR> El kenyà Edwin Kibet ha estat el guanyador de la X Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà, que avui diumenge 13 de febrer, ha fet un nou pas endavant en aplegar a la sortida 2.150 atletes, 250 més que a la passada convocatòria. Una edició que, a més, ha esdevingut Campionat de Catalunya Universitari i en Cadira de Rodes, on Roger Roca i Roger Puigbó, respectivament, s’han endut el triomf. Kibet, que sempre ha anat al capdavant de la cursa, ha fet un temps d’1:03:48, quedant-se a 33 segons del rècord de la prova, que segueix en possessió d’Antoni Peña. El seu compatriota Alex Kiruy, que sortia com a gran favorit en tenir la segona millor marca mundial de l’any, ha estat segon amb 1:04:08. Roger Roca, actual campió de Catalunya de la distància, ha arribat en tercer lloc de la general amb 1:04:52 i s’ha proclamat campió de Catalunya Universitari. Els seus companys del Fila, l’olímpic Alberto Juzdado i l’excampió d’Espanya de Marató, Benito Ojeda, han estat quart (1:05:38) i cinquè (1:07:33) respectivament.| En dones no hi ha hagut sorpreses i la kenyana Gladys Cherono, que ja es va fer amb la victòria fa set dies a Granollers, ha estat la gran dominadora de la Mitja de Gavà i Castelldefels. Cherono ha fet un crono d’1:12:57, a un minut just del rècord de la cursa que té Anne Jalegat. Les també kenyanes Magdaline Mukum (1 :15 :03) i Enma Muthony (1 :16 :25) han ocupat els altres llocs dels podi. La primera atleta espanyola ha estat Esther Solera (guanyadora de l’edició de 2003 i de la Mitja de Sitges 2005) que ha arribat en quarta posició amb 1:19:11, seguida de Carmen Auñón, amb 1:19:41. Un any més, Roger Puigbó ha estat el guanyador de la categoria de cadira de rodes, que enguany ha esdevingut Campionat de Catalunya. A banda del títol català, Puigbó ha establert un nou rècord de l’Estadi amb 46:33 en una cursa molt competitiva en què no s’han decidit clarament els guanyadors fins als quilòmetres finals. Els guanyadors d’aquesta desena edició han rebut els trofeus i premis de mans de les autoritats municipals, encapçalades pels alcaldes de Gavà, Dídac Pestaña, i de Castelldefels, Antoni Padilla, com a màxims representants de les dues ciutats organitzadores, juntament amb la Diputació de Barcelona i del Club Atletisme Gavà. A la Mitja de Gavà i Castelldefels, l’alt nivell esportiu conjuga perfectament amb la vocació popular d’aquesta cursa que es reafirma com la segona més multitudinària de Catalunya. Enguany, 2.150 corredors i corredores s’han aplegat a la sortida, atrets per la idoneïtat del circuit i l’acurada organització. D’aquests, prop de 1.900 han creat la línia d’arribada, ubicada a un l’Estadi Municipal la Bòbila que, de nou, s’ha omplert de gom a gom per donar suport als atletes, 131 dels quals han emprat menys d’1:20 en cobrir els 21.097 metres del recorregut. La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà ha arribat als deu anys assolint noves cotes de prestigi que la fan mereixedors del suport fidel de la Real Federación Española de Atletismo, que la inclou al calendari oficial, i de la Federació Catalana d’Atletisme a la que enguany s’ha afegit la Federació Catalana d’Esports per a Minusvàlids Físics.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.