Roda de premsa Plataforma Marató a Barcelona (PMAB)

0
512

1 de febrer de 2005 16:00 hores. Sala d’Actes Col·legi de Periodistes. Barcelona Us hem convocat com a representants de l’associació Plataforma Marató a Barcelona per a informar a la societat sobre qui som, quins són els nostres objectius i quina creiem que ha de ser la nostra contribució a la consecució d’aquests objectius. La Plataforma Marató a Barcelona (PMAB) és una associació que neix a finals de setembre de l’any 2004 i que pretén agrupar al col·lectiu d’atletes i membres de la ciutadania en general descontents amb la desaparició de la Marató de Barcelona i que persegueix, com a objectiu final, la recuperació d’aquesta Cursa i la seva continuïtat al llarg dels anys. Ja des de l’inici, totes les nostres accions han anat en la direcció d’intentar fer de mediadors per tal de possibilitar un diàleg obert entre les parts en conflicte, Marathon Catalunya i Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, totes dues clau per a la recuperació de la nostra Marató. Sempre hem entès que l´única manera de dur a terme el nostre propòsit era, entre d´altres coses, a través d´una posició pública equidistant, sense manifestar-nos sobre els arguments llençats per les dues parts, per tal de no entrar en el joc de les desqualificacions que entenem que és un element força paralitzant quan s´intenta acostar posicions enfrontades.| Així doncs, durant els darrers mesos ens hem reunit en múltiples ocasions amb les dues parts, primer per a recollir els elements de judici necessaris per a entendre la situació i posteriorment per a intentar aportar idees i actituds positives a la situació. En principi vam entendre com a legítima la iniciativa de Marathon Catalunya d’impugnar la decisió de l’Ajuntament de Barcelona, que va denegar el permís d’utilització de la via pública sol·licitat per aquella Entitat. Ho vam interpretar com una maniobra hàbil en la que es pretenia aconseguir un reequilibri de forces davant la major capacitat d’influència de l’Ajuntament sobre les decisions que afecten a l’organització de qualsevol acte que transcorri a la Ciutat. Fins a cert punt, estàvem d’acord en que s’intentés establir una situació de negociació entre iguals perquè pensàvem que d’aquesta manera la solució final a la que s’arribés tindria un grau més alt de consens i podria ser per tant més consistent i duradora. Però la decisió de Marathon Catalunya d´utilitzar de manera , al nostre entendre, tan agressiva una resolució judicial que li donava una posició d´un cert avantatge respecte el contrari, enlloc de fer servir aquesta circumstància favorable per a propiciar un acostament, així com també el fons i la forma del que va manifestar en l´última roda de premsa dels seu president, ens va portar a desistir de l´equidistància de la que parlàvem abans. El passat divendres, 21 de gener, vam tenir una nova reunió amb l´Albert Soler, Director de l´Àrea d´Esports de l´Ajuntament de Barcelona. Com a conseqüència dels últims esdeveniments i de tot el que havíem estat parlant durant els darrers mesos, l´Albert Soler ens va oferir formalment que la PMAB formés part del Comitè Organitzador de la Marató de Barcelona per a començar a treballar immediatament en l’organització de la Marató de Barcelona de l’any 2006. La Plataforma va acceptar. Per a establir les condicions generals de constitució, funcionament i vigència d´aquest Comitè, del que també formarà part la Federació Catalana d’Atletisme, es signarà un Conveni Marc. La durada que es proposa per a aquest acord és fins a dos mesos després de la Marató de Barcelona 2008. Els objectius que vam consensuar amb l´Ajuntament i que ens fixem són: .- el prestigi d´una cursa ben organitzada, de qualitat i que vetlla pels esportistes, tant professionals com aficionats. .- la millora contínua i la consegüent continuïtat d´una Cursa que forma part del nostre patrimoni cultural i que molts de nosaltres creiem que és la manifestació viva de l´esperit Olímpic, en el manteniment del qual pensem que Barcelona ha de restar compromesa per sempre més, per la seva condició de Ciutat Olímpica. .- la projecció internacional de Barcelona com una ciutat oberta a l´esport, la cultura i la participació ciutadana. Per tal d´assegurar l´èxit en aquests objectius, l´acord contemplarà la convocatòria d´un concurs públic per a que empreses professionals i amb experiència en l´organització de grans esdeveniments esportius internacionals puguin presentar el seu projecte en base a un plec de condicions que elaborarà prèviament el Comitè. Plataforma Marató a Barcelona (PMAB)

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.