CiU reclamara dimarts a l´Ajuntament sobre la Marató i l´Estadi Serrahima Barcelona.

0
526

El President del Grup Municipal de CiU a l´Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha denunciat aquest matí l´estat de deixadesa de l´Estadi Municipal d´Atletisme Joan Serrahima i ha exigit a l´Alcalde Joan Clos que dediqui més esforços i diners a potenciar i afavorir l´esport de base i les ajudes als clubs i no es centri només en l´esport espectacle. Xavier Trias ha assegurat que una ciutat com Barcelona, que acull la sortida del ral·li Dakar o que organitza campionats esportius internacionals no es pot permetre deixar morir instal·lacions esportives municipals per manca de manteniment i inversions. Trias ha avançat que durant la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social que s´ha de celebrar a l´Ajuntament dimarts que ve, el Grup Municipal de CiU defensarà un prec que reclama al Govern municipal "adoptar les mesures necessàries perquè amb caràcter d´urgència s´iniciïn les obres per condicionar l´estadi Serrahima perquè torni a ser l´estadi emblemàtic d´atletisme que tots vam conèixer". Igualment, aquesta iniciativa reclamarà als responsables municipals que no presentin recurs contra la resolució judicial que ha revocat la decisió de l´Ajuntament de no concedir el permís per fer la Marató de Barcelona i "que es concedeixi de forma immediata el permís necessari al club Marathon Catalunya perquè pugui organitzar la Marató de Barcelona aquest any 2005".| Xavier Trias ha visitat aquest matí, en companyia de periodistes, l´estadi d´atletisme Joan Serrahima, a la muntanya de Montjuïc, per permetre visualitzar la realitat dual de Barcelona, "la ciutat espectacle, la de l´anella olímpica i els grans esdeveniments, i la ciutat real, la del dia a dia, la d´aquest estadi Serrahima, amb greus problemes de manteniment". En una passejada per aquestes instal·lacions, inaugurades l´any 1969 i parcialment remodelades amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992, Trias ha pogut mostrar l´estat lamentable de conservació en que es troba l´estadi fins al punt que fa difícil la pràctica d´algunes especialitats atlètiques: el tartam de la pista està desgastat, els matalassos pels salts estan obsolets i inservibles, el gimnàs i sala de peses està impracticable, les zones ajardinades estan descuidades, hi ha diversos aparells abandonats al voltant de la pista, des de ferros, tanques i porteries fetes malbé a un autobús municipal. Trias ha explicat que la gestió de la instal·lació l´Ajuntament la va treure a concurs l´any passat, però aquest va quedar desert perquè no s´hi va presentar ningú. "És normal -ha dit Trias- el plec de clàusules exigia a l´operador una inversió en tres anys de 272.000 euros, més de 45 milions de pessetes; si un club ha de pagar això, se n´anirà a la ruïna". El Cap del Grup Municipal ha explicat que "no pot ser que l´Ajuntament es pensi que una instal·lació com a aquesta no li costarà diners, que ho pot resoldre tot donant-ho a gestionar a algun club o associació". Enlloc de demanar-los i exigir-los més diners, als clubs esportius els hem d´ajudar, perquè si els fem gastar els diners en infrastructures i manteniment, despré4s passa que no poden participar en les competicions, i tot això es va morint", ha dit Trias. Trias ha denunciat l´obsessió del Govern municipal per l´esport espectacle. "Som capaços de gastar-nos un munt de diners per fer coses grans i espectaculars, organitzar campionat mundials de natació o acollir la sortida del ral·li Dakar, que han reconegut que només per organitzar-lo, l´Ajuntament ha pagat a l´empresa que el fa 1,272 milions d´euros, més de 211 milions de pessetes, sense comptar la resta de serveis; i en canvi no som capaços de mantenir en perfecte estat una pista com la del Serrahima, això no pot ser". A parer de Trias, "cal també promocionar i intentar il·lusionar a la gent perquè utilitzin espai com aquest del Serrahima, no té sentit que es deixi morir, sobretot quan es busca i reconeix a la ciutat la necessitat de practicar esport". Trias s´ha mostrat convençut que ara, després de la seva visita al Serrahima, ara l´Ajuntament es mourà, i començarà a arranjar coses, apareixeran nous matalassos i vindran jardiners a arranjar les zones verdes. "Serà l´efecte Trias, està bé, però crec que no és ben bé això el que necessitem", ha dit el líder municipal de CiU. Trias ha explicat que Barcelona necessita un canvi en les maneres de fer, en la manera de gestionar l´esport, per això ha avançat algunes de les seves propostes que volen ser una alternativa a l´actual Govern municipal que encapçala Joan Clos. · Els rendiments sorgits de la gestió de les instal·lacions municipals esportives han de reinvertir en la pràctica de l´esport. Els cànons que paguen les entitats gestores d´equipaments han de retornar a l´esport. · En aquest sentit. La gestió de les instal·lacions municipals olímpiques – Barcelona Promoció – ha de passar a l´Institut Barcelona Esports. Aquesta societat té beneficis econòmics i seria lògic que els beneficis repercuteixin en l´esport. · Augmentar les partides econòmiques de la promoció de la pràctica esportiva que anys rea any van disminuint. Nosaltres creiem que són els clubs i les entitats esportives qui han construït l´esport a la nostra ciutat i qui estan suportant, pràcticament en solitari la competició esportiva, i per tant hem de fer una aposta decidida en el suport econòmic que els hem de donar. · Aquest suport als clubs també ha de passar per prioritzar de forma absoluta que la gestió dels equipaments la facin els clubs i entitats. · Revisar l´actual model de gestió que obliga als clubs i entitats a fer unes inversions milionàries en instal·lacions que són municipals i que en molts casos obliga de tal forma als clubs que els deixa totalment hipotecats, repercutint això desprès en que han de suprimir seccions esportives de competició per no poder suportar el cost econòmic. · Per aquest mateix motiu, creiem que ha d´haver una inversió directa de l´Ajuntament en aquelles instal·lacions esportives que no poden generar beneficis econòmics, i que per tant no és pot demanar aquest esforç als clubs gestors. Com és l´exemple d´aquest Estadi, que és evident que no pot ser l´entitat gestora qui es faci càrrec exclusivament de la inversió que cal fer en aquest moment.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.