Marathon Catalunya vol organitzar la Marató

0
557

Rafael Salinas, President de Maratón Catalunya, ha declarat en roda de premsa oferta avui en la seu de la Federació Catalana d’Atletisme que la entitat que ell presideix està disposada a organitzar una marató a la Ciutat Comptal emparant-se en l’aute del Jutjat del Contenciós Administratiu de Barcelona del passat 23 de novembre. El Jutge va dictaminar en aquest aute que no s’ajustava a Dret la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de prohibir una cursa de 42,195 kilòmetres per dins de la ciutat, per tant instava al Consistori barceloní a concedir el permís i facilitar la empresa si Maratón Catalunya volía engegar de nou la cursa. L’Ajuntament de Barcelona va recòrrer aquesta resolució judicial davant del Tribunal Suprem, i en tant en quan aquest segon organisme no es pronuncii, el dictamen que ara per ara té validesa és el del Jutjat número 2 del Contenciós Administratiu de Barcelona. El Jutge d’aquest organisme, el sr. Javier Aguayo, va donar un plaç de deu díes perquè les dues parts arrbessin a un acord amiostós pel bé de la posible Marató de Barcelona’2005, acord que a hores d’ara no s’ha produït a pesar els contactes exixtents entre ambes parts. | “L’Ajuntament aleshores ens va fer arribar un avantprojecte o declaració d’intencions la qual no ens va fer el pes i no la vam acceptar, perquè no concretava quasi res i deixava a Maratón Catalunya en un segon pla”, ha declarat a la premsa Rafael Salinas. L’actual President de Maratón Catalunya tambè ha desvellat que “jo mateix li vaig comunicar a l’Albert Soler, Director de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona quina havia estat la sentencia del Jutge a l’endemà de saber-la. I ell em va demanar que guardès silenci. Ens vam reunir a primers de desembre i em va parlar d’aquest avantprojecte que em rebutjat. En no posar-nos d’acord el 7 de gener vaig demanar al Jutge que executès l’aute, es a dir, que fixès la data de la Marató de Barcelona i d’altres detalls de la prova per poder tirar-la endavant”. Salinas creu que en qüestió de una setmana el Magistrat s’ha d’haver pronunciat en aquest sentit. El màxim mandatari de Maratón Catalunya tambè va afegir durant la roda de premsa que “darrera de la Marató del Mediterràni hi l’empenta de la Diputació de Barcelona”, –en al.lusió a Pere Alcover, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i màxim mandatari de la Diputació en materia esportiva- “i s’ha creat per substituir a la Marató de Barcelona”. Tambè va declarar un cop més que “nosaltres volem que l’Ajuntament participi en la organització de la Marató barcelonina, però no que ens deixi fora i s’en apropii d’ella”. En la seva càrrega contra l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona va dir coses com que “s’han comportat amb interés depredatori, i han mostrat una actitud soberbia i prepotent. Volen usurpar-nos la marató, igual que feren amb la Sant Silvestre o, en el seu día, amb la Mitja Marató de Barcelona que organitzava el Club Natació Catalunya”. Va afegir Salinas que “els comptes de les anteriors Maratons de Barcelona en les quals hem estat nosaltres part organitzativa no em semblen clars: hi ha, per exemple, una despesa de 2 milions de pessetes en concepte dels serveis de la Guardia Urbana, i una altra de 3,5 milions en concepte del lloguer del recinte firal. En tots dos casos queda contemplat com a calers pagats i jo això no m’ho crec. A més a més, hi ha empreses que disfruten de favors municipals en la contractació de serveis per a organitzar algunes proves atlètiques en la ciutat”. Finalment va declarar que “volem tirar la Marató de Barcelona el 2005 perquè, de no fer-ho, entendriem que hem traicionat al corredor. Pesnsem que som a temps de fer una marató digna a Barcelona i l’Ajuntament ens ha de facilitat els mitjans imprescindibles”. Sobre la sentencia del Jutge en primera instancia Rafael Salinas pensa que “per sort, el Poder Judicial ha prevalgut sobre el Poder Polític”, i que, si finalment el Tribunal Suprem dona la raó a l’Ajuntament de Barcelona, desde Maratón Catalunya no es quedaràn de braços plegats i “arribarem a les Instàncies que creguem oportunes”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.