6.000 corredors van impulsar el projecte Madrid 2012

0
520

Els australians Craig Mottram i Benita Johnson es van imposar als grans favorits en la millor San Silvestre de la història. <br> Una immensa marea humana de més de 16.000 corredors depidió l´any pels carrers de Madrid. La San Silvestre Vallecana va batre així un rècord de participació i es va convertir, gràcies a la qualitat dels seus atletes, en la millor San Silvestre del planeta. Aquesta evolució tan positiva de la cursa va servir, a més, per donar un nou impuls al projecte olímpic de Madrid 2012. Sens dubte, la capital va demostrar estar a l´altura en les grans competicions, i es va veure l´entusiasme que suscita l´esport entre els seus habitants, no solament pel nombre de participants en la cursa, sinó també pels milers de madrilenys que es van llançar al carrer per animar els corredors. En la prova Internacional masculina, el màxim favorit, Paul Tergat, va deixar que els espanyols portessin la iniciativa. Chema Martínez, Juan Carlos de la Ossa i Jesús España estiraven un grup d´uns 10 corredors, entre els quals hi havia Tergat, l´australià Craig Mottram, Isaac Viciosa i el marroquí Ayat Ladassen. El grup es va mantenir unit, aguantant les diferents estrebades que donaven els espanyols, fins que a les últimes rampes de Vallecas, Mottram es va llançar a per la cursa. La resta de corredors només va aguantar l´atac en la distància, i l´australià es va plantar sol a la meta del Teresa Rivero, seguit de Tergat (2n) i Ladassen (3r). Per la seva part, els espanyols van quedar fora del pòdium: Jesús España va anar 4t, Juan Carlos de la Ossa, 5è, Chema Martínez, 6è, i Isaac Viciosa va finalitzar en setena posició. Benita Johnson va demostrar que en les antípodes estan ja en plena temporada, i l´australiana es va imposar amb bastant d´autoritat en la prova femenina. La gran favorita, la keniata Catherine Ndereba (2a), i l´espanyola Yesenia Centeno (3a) li van acompanyar al pòdium. En la prova popular, Antonio Serrano no va poder repetir victòria, i va finalitzar tercer, per darrere de Javier de la Fuente (1r), i Oscar del Barri (2n), que van aconseguir baixar dels 30 minuts en aquesta prova de 10 quilòmetres: una marca digna de la San Silvestre Internacional. En la prova femenina, Natalia Azpiazu es va emportar el triomf, per davant de Laura de Miguel i Rosari Muñoz.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.