L´eritreu Zersenay Tadesse (Adidas), bronze olímpic en els Jocs d´Atenes, es va fer amb el seu segon triomf consecutiu en la Jean Bouin Gran Premio

0
545

Tadesse, de 22 anys, es va imposar en solitari després de mostrar una enorme superioritat, amb la que va trencar la cursa amb prou feines passats tres dels 9.5 quilòmetres de la prova senyor masculina. En la categoria femenina, la portuguesa Jessica Augusto, també de l´equip Adidas, va aconseguir la victòria després d´un duel amb la seva compatriota Ana Dias. Tots els pronòstics apuntaven un recital de Tadesse, que ja l´any passat havia demostrat a Barcelona la seva qualitat, després confirmada en la temporada de cros i en els Jocs Olímpics. L´eritreu, a més, arribava en una excel·lent forma i va trigar poc a demostrar-ho. La primera de les tres voltes al dur circuit de Montjuïc, marcat per les rampes d´ascens al Palau Nacional, va ser només de tempteig i únicament va descartar el recordista espanyol dels 10.000 metres i marató, Fabián Roncero, qui ràpidament va perdre contacte per culpa d´unes persistents molèsties al peu. Fins al primer pas per meta, els marroquins Lamdassen i Lakhouaja, el kenyà David Kirwa, el xilè Mauricio Díaz i els espanyols José Ríos i Nacho Cáceres van aguantar al costat de Tadesse, però el gran favorit va sentenciar la sort de la cursa a l´inici de la segona volta, novament en el tram d´ascens. Amb un ritme altíssim, Tadesse va fracturar el grup en mil trossos i va marxar en solitari. Al final de la pujada, el medallista olímpic ja acumulava 12 segons d´avantatge respecte a Kirwa i Lamdassen i una vintena sobre Ríos, els únics que no es van donar per vençuts amb el seu atac. Al final de la segona volta, la cursa estava decidida, i el tercer i últim gir només va servir per comprovar com Tadesse augmentava el seu avantatge amb un ritme constant i sense donar la sensació de marxar forçat. Per darrere, Lamdassen va distanciar Kirwa i es va assegurar la segona plaça, i va tractar, sense sort, de robar-li al kenyà la tercera plaça, amb el que hagués repetit el seu pòdium del passat any.| En la cursa sènior femenina, Jessica Augusto, una de les majors esperances del fons portuguès, es va destacar aviat junt el seu compatriota Ana Dias i les marroquines Kenza Wahbi i Ahlam El Kakdi, mentre Natalia Rodríguez, encara lluny de la seva millor forma, es va conformar amb batallar per la cinquena plaça amb Montse Mas. Augusto va ser la més consistent al final i va entrar triomfadora amb més de mig minut d´avantatge sobre Dias. Classificació Sènior Homes (9,5 kms.) 1. Zersenay Tadesse (Eritrea/Adidas) 27 30 2. Ayad Lamdassen (Marroc/Adidas) 28 12 3. David Kirwa (Kenya/California Sports) 28 18 4. José Ríos (Espanya/Adidas) 28 22 5. Mauricio Díaz (Xile/Adidas) 28 35 6. Driss Lakhouaja (Marroc/Fila) 28 47 7. Manuel Silva (Portugal) 29 02 8. Roger Roca (Espanya/Fila) 29 10 9. Nacho Cáceres (Espanya/Puma Chapín) 29 10 10. Lluís Mezquida (España/FC Barcelona) 29 26 22. Fabián Roncero (Espanya/Adidas) 33 27 Classificació Sènior Dones (6,4 kms.) 1. Jessica Augusto (Adidas/Portugal) 21 27 2. Ana Dias (Adidass/Portugal) 22 01 3. Kenza Wahbi (Marroc) 22 38 4. Ahlam El Kakdi (/Marroc/California Sports) 23 53 5. Natalia Rodríguez (Espanya/Adidas) 24 24 6. Montse Mas (España/FC Barcelona) 24 37

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.