Neix la Marató del Mediterrani

0
592

La sortida i l’arribada de la prova es troba al Canal Olímpic i el circuit transcorrerà entre Gavà i Castelldefels El 20 de març de 2005 és la data de celebració de la Marató del Mediterrani, una carrera que tindrà un recorregut de 42,195 quilòmetres i que també comptarà amb un terç de Marató, de 13,5 quilòmetres, pels corredors que encara no han donat el salt a la prova reina de l’atletisme. Els ajuntaments de Gavà i Castelldefels han signat un conveni que garanteix durant tres anys la celebració d’aquesta cursa, que pren el relleu de la prova que es disputava a Barcelona i que està organitzada per part de l’equip de la Marató de Barcelona. Les empreses Grau & Barrau i Chip Timing, s’encarreguen de la coordinació de la mateixa, que comptarà amb la col·laboració tècnica de la Federació Catalana d’Atletisme, i amb Josep Maria Antentas com a director de la cursa. Institucions i patrocinadors aposten per aquesta prova que neix amb la il·lusió que l’àrea metropolitana de Barcelona pugui mantenir l’esperit de la prova reina de fons a Catalunya. Jaume Grau, coordinador general de la cursa, va comentar durant la presentació oficial de la Marató que “no volem criticar la decisió de l’Ajuntament de Barcelona, però davant l’alternativa de no fer cap marató o poder organitzar una, ens van decidir per aquesta aprofitam l’entusiasme i l’experiència organitzativa de Gavà i Castelldefels”. L’alcalde de Gavà, Dídac Pestaña, es va mostrar molt satisfet per la celebració de la Marató del Mediterrani “pensem que aquesta primera marató, continuïtat de la de Barcelona encaixa en el lloc adient. Gavà i Castelldefels tenim un territori fantàstic, un territori pla a la vora del mar, un entorn adequat per acollir competicions esportives d’aquestes característiques. Aquest és un fet, una constatació més de que no totes les competicions s’han d’organitzar en el territori de la ciutat de Barcelona. L’àrea metropolitana de Barcelona és una ciutat de ciutats, és una realitat territorial en la que vivim i on es poden organitzar esdeveniments importants”. Per a Dídac Pestaña aquesta competició és un pas endavant més en la promoció de l’esport i els grans esdeveniments esportius. “Gavà és una ciutat que ha apostat per l’esport. Volem fomentar l’esport, els valors que l’esport aporta a la societat. I una manera de fer-ho és organitzar en la teva ciutat competicions importants que generin afició i vinculació per part dels ciutadans. L’Ajuntament treballa en aquest sentit des de fa anys y clars exponents són el Míting Internacional d’Atletisme i la Mitja Marató, en col·laboració amb la ciutat de Castelldefels. Ara donem un salt endavant amb la celebració de la primera Marató del Mediterrani, que esperem que es consolidi com la resta d’esdeveniments que ja es fan” La prova, que serà Campionat de Catalunya absolut i de veterans, tindrà lloc dies desprès de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels que es celebrarà el 13 de febrer en un circuit molt semblant al de la Marató i per tant servirà als atletes com a test per a la primera edició d’aquesta carrera. El circuit de la Marató del Mediterrani ja està pràcticament perfilat i, segons els organitzadors, serà totalment pla, transcorrerà pels llocs més emblemàtics de Gavà i Castelldefels, una bona part tindrà lloc a la vora el mar, i la sortida i l’arribada estarà al Canal Olímpic. Els corredors tindran sis hores per completar el recorregut. Quant al número de participants l’objectiu està al voltant dels 4.000 atletes: 2.500 en la marató i 1.500 en el terç. Joan Perarnau, en representació de la firma Fila, una de les empreses participants, va avançar que entre els participants es comptarà probablement amb un dels millors atletes actuals: Alberto Juzdado. La prova que és oberta a tothom té un preu d’inscripció de 25 euros si es fa abans del 7 de març i de 40 si es fa fora de plaç. Els participants amb cadires de rodes no han de pagar inscripcions i per a la cursa de 13,5 quilòmetres el preu es de 10 euros durant el termini de inscripció i fora de plaç de 20 euros. La competició estarà controlada pel Col·legi de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.