Benito Ojeda repeteix triomf a la Mitja Marató

0
522

Benito Ojeda, en homes, i Ester Solera, en dones, han estat els guanyadors de la vint-i-unena edició de la Mitja Marató de Sant Cugat. Més de 800 corredors participen en una prova que es desenvolupa sense incidents. Un bon nombre de participants aprofiten la cursa santcugatenca per reclamar el retorn de la Marató de Barcelona. Puntualment i tal i com estava previst a les deu del matí s´ha donat el tret de sortida de la mitja marató de Sant Cugat. La sortida, situada a la Rambla del Celler, ha comptat amb la presència de Xavier Cortés, regidor d´esports de l´ajuntament, la voluntària més jove de l´organització i tres tabucaires que amb els trets dels seus trabucs han donat el punt d´inici d´aquesta cursa que ha tingut un recorregut de 21,097 Km. La prova santcugatenca ha innagurat la temporada de maratons a Catalunya i ha comptat amb la participació activa de 815 corredors. Recordem que aquesta és una xifra molt positiva de participació ja que el número d´incripcions s´acostava als 900 corredors, el pont de festa que estem vivint sembla que no ha estat cap impediment per gaudir d´aquesta cursa. Pel que fa als santcugatencs la xifra de corredors i corredores ha augmentat aquest any respecte la temporada passada a diferència de la davallada de corredors de les rodalies del Vallès en poblacions com Sabadell i Terrassa on ha disminuït el nombre de participants.| Pel que fa als guanyadors, el primer atleta en creuar la meta d´arribada i tal i com els pronòstics indicaven ha estat l´atleta del Fila Team Benito Ojeda Sanz que amb un temps de 1:09:28 s´ha endut la victòria de la cursa. Ojeda però, no ha pogut superar la marca aconseguida per Cortés Huerte, atleta guanyador que es va emportar la victòria de la mitja marató de la temporada passada amb un temps de 1:08:11. Ojeda tampoc ha aconseguit superar el rècord de temps de la mitja marató santcugatenca, escoltem a l´atleta com ens explica que en aquesta cursa el temps no és tant determinant: En la categoria femenina la vencedora de la prova ha estat l´atleta Esther Solera amb un temps de 1:24:14, una corredora que és membre de l´equip FILA TEAM a l´igual que el vencedor de la categoria masculina. A dos quarts d´una s´ha iniciat el protocol d´entrega de premis en el qual s´han establert diferents categories. S´ha premiat al primer classificat i classificada de cada categoria, als primers atletes locals i a les tres primeres dones i als cinc primers homes de la categoria general. L´organització s´endú una nota excel·lent de tota la cursa ja que en tot moment tot ha anat sobre rodes, i així ho manifestaven tots els atletes amb els que hem tingut l´ocasió de parlar. Escoltem a Esther Solera, guanyadora de la categoria femenina fent una valoració del que ha estat la prova i dels serveis oferts aquest matí: I a part de felicitar a l´oraganització no ens podem oblidar de moltes persones sense les quals avui no hauria estat possible aquesta mitja marató, ens referim als voluntaris de la mitja marató. Escoltem a Oswaldo Romero, president de la comissió de curses parlant sobre com s´han arribat a superar les espectatives en el dia d´avui: El temps i l´ambient que s´ha viscut aquest matí a Sant Cugat han estat perfectament coordinats i han creat un bon caliu en la prova disputada. Durant la prova molts atletes han aprofitat la cursa per reivindicar la marató de Barcelona, una prova emblemàtica que l´ajuntament no ha volgut organitzar aquest any . Sota el lema de "Volem la marató de Barcelona" els corredors manisfestaven que una ciutat olímpica com és Barcelona no pot quedar-se sense la prova reina del fons de l´atletisme. Per acabar comentar que el servei de guarderia que es preveia com una gran novetat en aquest any no ha rebut cap infant en tot el matí, un fet que desde l´organització s´argumenta dient que tota novetat costa d´arrencar. Tot i així podem explicar que hem pogut veure com algun corredor ha iniciat la prova amb el cotxet i el seu fill a dins suposem per integrar desde ben petits als nens i nenes en aquest món de l´esport atlètic que avui ha tingut una magnífica prova disputada en la ciutat de Sant Cugat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.