La Matagalls- Montserrat arriba al seu 25é aniversari

0
588

El cap de setmana del 18 i 19 de setembre tindrà lloc la clàssica Travessa Matagalls-Montserrat de 83,5 km i organitzada pel Club Excursionista de Gràcia. La prova, puntuable per a la Copa Catalana de Marxes de Resistència de la FEEC, arriba enguany a la seva 25a edició. Aquest any es commemorà el centenari de la primera travessa. | La Travessa es va instituir en memòria de Jaume Oliveras (1877-1957), sacerdot pioner de l´escalada al nostre país, que la va realitzar per primera vegada el 4 d´agost de 1904. La primera edició es va celebrar el 1972 i es va anar repetint cada dos anys fins que a partir del 1989 va passar ser anual. Enguany se celebra la 25a edició de la Travessa. Avui al cap de cent anys, mes de 2.500 persones s´inscriuen per tal de repetir aquesta històrica travessa. Des del 1998 la sortida s´ha traslladat a Coll Formic, al peu del Matagalls, per tal d´evitar la degradació del sòl que, segons els estudis encarregats pel Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, provocava el pas de tantes persones en tan poc temps pel camí del Matagalls. L´any passat van participar a la Travessa Matagalls-Montserrat un total de 2.192 marxaires dels quals van arribar a Montserrat 1.445, cosa que suposa el 65,8% de participants arribats. La mitjana de temps per a realitzar la marxa va ser de 18:41h. Les inscripcions per a participar a la Matagalls-Montserrat del 2004 es poden fer al local social del Club Excta. de Gràcia del 6 al 13 de setembre des de les 19:00h a les 22:00h, excepte els festius. També es poden fer inscripcions ingressant l´import al c.c. 2100 3017 00 2200654505 de La Caixa. Els drets d´inscripció són de 20 euros dins del termini establert i de 25 euros fora del termini d´inscripció. Els titulars de la llicència de la FEEC, la FCOC i federacions adherides a la UIAA tindran una bonificació de 3 euros que els seran retornats en recollir el full de ruta. La venda de bitllets per al transport a la sortida es podrà fer fins al dia 13 de setembre al preu de 7 euros. La sortida de la Matagalls-Montserrat es donarà a Coll Formic (carretera BV-5301) entre les 17:00h i les 19:30h el dissabte 18 de setembre. Al mateix lloc i a partir de les 13:00h del mateix dia s´assignarà a cada participant, a mesura que ho demani i contra exhibició del full de ruta formalitzat, l´hora de sortida que sol·liciti entre les que hi hagi disponibles. Els nascuts l´any 1944 o anteriors que ho acreditin amb el DNI, tenen dret a l´assignació de les 17:29h com a hora de sortida reservada.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.