XVI edició de la Cursa de L’Ametlla de Merola

0
1464

El CROSS de L’Ametlla de Merola va néixer l’any 1989 prenent el relleu de la que fins llavors havia estat la prova esportiva de la Festa Major, la triatló. Les dificultats per a la pràctica d’aquest esport va fer que es decidís per un esport relacionat, però més popular, així doncs es pensà en una cursa atlètica d’una distància assequible per a molta gent, 10 km. També es va creure oportú canviar la prova de dia, i així passà del dilluns de Festa Major en què fins llavors s’havia celebrat la triatló, a dissabte de la Festa Major. Per a la organització del cursa es crea una Comissió Organitzadora que jurídicament depèn del CE L’Ametlla de Merola, encara que és totalment independent del club de futbol-sala, quant a poder de decisió. Els objectius de la comissió són molt clars des de l’inici, d’una banda es pretén una cursa popular amb tanta participació com les limitacions estructurals de L’Ametlla ho permetin, i d’altra banda es vol comptar amb la màxima participació d’elit possible. També l’organització té molt clar que s’ha de potenciar l’esport de base, i per aquest motiu s’organitza des de la primera edició una prova infantil de 5 km. amb el mateix format i tractament que la sènior. Continuant amb aquest interès en l’esport base, s’introdueix en l’edició del 2002 una cursa de 1.500 metres. Durant els primers anys s’efectuen un munt de retocs per tal d’aconseguir els objectius fixats, es passa la cursa de dissabte a diumenge; s’introduexen premis en metàl•lic a la cursa sènior; s’entra a formar part de la Copa Catlana de Fons i es busquen any rera any nous alicients per als corredors. Els resultats d’aquests retocs es fan evidents amb l’augment de la participació any rera any essent el salt definitiu l’any 1993, amb el canvi de dia de la cursa que passa del dissabte de la Festa Major al diumenge abans de la Festa Major, data que es manté en l’actualitat. En definitiva la cursa pretén ser una diada que la gent de l’Ametlla ofereix a l’Atletisme popular, amb una litúrgia que, introduint algun petit canvi, es manté any rera any: ambient, circuit diferent, fotografies, coca, moscatell, avituallaments, sortejos,… i sobretot procurar que el corredor es trobi com a casa seva.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.