Anna Serra recupera el liderat del Campionat del Món

0
496

Anna Serra (Unió Excursionista Urgellenca) ha estat la protagonista de la Dolomites Skyrace, celebrada aquest passat diumenge, a la localitat italiana de Canazei i que posava fi al Campionat del Món a Europa. Anna Serra a l´arribada La corredora de la Selecció Catalana va prendre la sortida a un ritme molt ràpid, però ben aviat va estar superada per l´anglesa Ruth Pickvance i per l´italiana Emanuela Brizio. "Em pensava que anava darrera d´elles, quan em van passar vaig pensar que potser havia sortit massa forta", va declarar Anna Serra a l´arribada. La corredora anglesa va anar tota la pujada al Piz Boè (3150 mts. d´alçada) en primera posició i la seva màxima avantatge sobre Emanuela Brizio i Anna Serra, va ser d´un minut i mig. En el Paso Pordoi, Anna Serra va superar a la corredora italiana i a l´inici del descens del Piz Boè va superar a la corredora anglesa i va fer una baixada espectacular, que la va portar a ser la primera a l´arribada de Canazei, amb més de 4 minuts d´avantatge sobre Emanuela Brizio i més de 5 sobre la corredora anglesa. | L´altra corredora catalana de la cursa, Ester Hernández (Centre Excta. Súria), va estar gairebé tota la cursa en sisena posició, en part degut a una torcedura en el turmell, que l´ha fet ressentir-se d´una antiga lesió. No obstant Ester Hernández, segueix mantenint el segon lloc de la classificació general del Campionat del Món. En categoria d´homes, la cursa va tenir diverses alternances en el liderat. Mentre la pujada va estar en tot moment dominada pel corredor català Agustí Roc (Centre Excta. Sant Boi), que va demostrar ser un dels millors "pujadors" actuals, la baixada va patir diverses alternances en el cap de la cursa, així es van alternar en aquesta posició, Agustí Roc, Bruno Brunnod, Michele Tavernaro i Dapit Fulvio, sent el guanyador aquest últim per dècimes de segon, ja que els tres corredors van arribar junts a l´arribada. Agustí roc va ser quart, a una mica més de dos minuts, després de superar al també italià Daniele Collomb. Amb els resultats d´aquesta cursa les possibilitats dels corredors/es catalans, de poder fer podi al final del Campionat del Món, s´han mantingut molt altes. En categoria de dones, Anna Serra i Ester Hernández, s´han col·locat en els dos primers llocs de la classificació i l´única corredora que els hi pot prendre aquest lloc és la italiana Emanuela Brizio, ja que la també corredora catalana Teresa Forn (Club Esportiu 2×2 de Santpedor) i l´ucraïnesa Mariya Ostrovska, tenen molt poques possibilitats d´ocupar un dels tres llocs del podi final. En categoria d´homes, Esteve Canal (Grup Excta. Cult. Alp. Lletisonada) ha recuperat la tercera posició i té possibilitats de poder mantenir aquesta posició al final del Campionat. Agustí roc, amb només dues curses ja s´ha col·locat en els deu primers llocs i si a la cursa de Colorado (22 d´agost) fa un bon resultat, mantindrà les possibilitats de revalidar el títol a la darrera cursa del Campionat a Malàisia, també dependrà de la seva recuperació definitiva de la lesió que va patir als genolls.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.