Anna Serra va guanyar la prova Dolomites Skyrace

0
586

La Dolomites Skyrace s´ha disputat aquest diumenge 1 d´agost en la localitat italiana de Canazei, amb un resultat ple de sorpreses i emoció. La cursa, disputada sota un temps magnífic, ha transcorregut al llarg de 22 km, amb un desnivell positiu de 1.700 metres entre els 1.450 metres de Canazei i els 3.152 metres del Piz Boè, el punt més alt de la carrera. Els boscos i la pedra de la serralada de les Dolomites s´han alternat juntament amb paisatges increïbles al llarg del recorregut. El doble campió del món, Agustí Roc, ha estat l´encarregat de marcar el ritme durant la dura ascensió en els primers deu quilòmetres. L´atleta de la selecció catalana, la millor arma del qual són precisament les ascensions més dures, s´ha pogut anar desfent dels seus rivals a mesura que la cursa guanyava altura, primer al llarg de la pista d´esquí que els duia de Canazei al Passo Pordoi (2.238 m / km 6), i sobretot durant la pujada de l´empinada i pedregosa Forcella Pordoi (2.829 m / km 8). Roc ha estat el primer en arribar al cim del Piz Boè (3.152 m / km 10) i iniciar el tècnic descens pel Gruppo de Sella.| No obstant això, el campió del món no ha pogut treure suficient avantatge al cim, ja que ha acusat la falta d´entrenament a causa d´una petita lesió de genoll i la seva diferència respecte a la resta dels seus rivals ha començat a reduir-se ràpidament. Per darrere, Michele Tavernaro ha estat el primer contrincant en atrapar-lo i, posteriorment, superar-lo, seguit poc després pel veterà Bruno Brunod. Més tard, també Fulvio Dapit i fins i tot Daniele Collomb han estat capaços de superar-lo. Tavernaro i Brunod han compartit el cap de la cursa durant diversos quilòmetres de descens, fins que se´ls ha unit Dapit. En aquest moment, els tres corredors italians han decidit no disputar-se la victòria i arribar a la meta de Canazei agafats de la mà. Els cronometradors han hagut de recórrer a l´enregistrament de l´arribada per a decidir l´ordre del podi, que finalment ha quedat amb Dapit en el graó més alt, flanquejat per Brunod i Tavernaro. Per darrere, Agustí Roc ha aprofitat una zona plana per a tornar a avançar a Collomb i arribar quart a meta. Aquest resultat no fa canviar massa la classificació general, que segueix encapçalada per l´italià Mario Poletti. Fulvio Dapit s´ha mostrat molt content de la cursa, “sobretot pel fet d´haver complert el meu objectiu d´aconseguir el premi al més ràpid en el descens; però com que també he anat molt fort en la pujada, he aconseguit arribar a meta amb els primers. Després, que els jutges hagin decidit que fos jo el primer és una casualitat”, va manifestar l´atleta italià. En categoria femenina, també hi ha hagut canvis al llarg de la competició. L´anglesa Ruth Pickvance ha estat la més forta en la pujada al Piz Boè, seguida a un sol minut de diferència per la catalana Anna Serra, que no l´ha perdut de vista en cap moment. Quatre minuts més endarrere, la líder italiana Emanuela Brizio i la seva compatriota Marcellina Dossi. El risc pres per Anna Serra en el descens (ha estat la més ràpida de totes en la segona part de cursa) l´ha dut a superar a la seva rival anglesa i arribar en solitari en la meta de Canazei. Brizio, que també ha completat una bona baixada, ha estat segona, relegant a Pickvance a la tercera plaça final. Aquest resultat permet a Serra recuperar el liderat. La catalana va comentar: “ara l´important és descansar per a recuperar-se bé de totes les curses que portem i després entrenar fort per a donar-ho tot a Malàsia, a veure quina passa”. Les Buff® SkyRunner® World Series culminen amb aquesta prova el circuit europeu i viatjaran a partir d´ara a Estats Units i a Malàsia, on es decidiran els vencedors de l´edició 2004.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.