Anna Serra va guanyar la prova Dolomites Skyrace

0
448

La Dolomites Skyrace s´ha disputat aquest diumenge 1 d´agost en la localitat italiana de Canazei, amb un resultat ple de sorpreses i emoció. La cursa, disputada sota un temps magnífic, ha transcorregut al llarg de 22 km, amb un desnivell positiu de 1.700 metres entre els 1.450 metres de Canazei i els 3.152 metres del Piz Boè, el punt més alt de la carrera. Els boscos i la pedra de la serralada de les Dolomites s´han alternat juntament amb paisatges increïbles al llarg del recorregut. El doble campió del món, Agustí Roc, ha estat l´encarregat de marcar el ritme durant la dura ascensió en els primers deu quilòmetres. L´atleta de la selecció catalana, la millor arma del qual són precisament les ascensions més dures, s´ha pogut anar desfent dels seus rivals a mesura que la cursa guanyava altura, primer al llarg de la pista d´esquí que els duia de Canazei al Passo Pordoi (2.238 m / km 6), i sobretot durant la pujada de l´empinada i pedregosa Forcella Pordoi (2.829 m / km 8). Roc ha estat el primer en arribar al cim del Piz Boè (3.152 m / km 10) i iniciar el tècnic descens pel Gruppo de Sella.| No obstant això, el campió del món no ha pogut treure suficient avantatge al cim, ja que ha acusat la falta d´entrenament a causa d´una petita lesió de genoll i la seva diferència respecte a la resta dels seus rivals ha començat a reduir-se ràpidament. Per darrere, Michele Tavernaro ha estat el primer contrincant en atrapar-lo i, posteriorment, superar-lo, seguit poc després pel veterà Bruno Brunod. Més tard, també Fulvio Dapit i fins i tot Daniele Collomb han estat capaços de superar-lo. Tavernaro i Brunod han compartit el cap de la cursa durant diversos quilòmetres de descens, fins que se´ls ha unit Dapit. En aquest moment, els tres corredors italians han decidit no disputar-se la victòria i arribar a la meta de Canazei agafats de la mà. Els cronometradors han hagut de recórrer a l´enregistrament de l´arribada per a decidir l´ordre del podi, que finalment ha quedat amb Dapit en el graó més alt, flanquejat per Brunod i Tavernaro. Per darrere, Agustí Roc ha aprofitat una zona plana per a tornar a avançar a Collomb i arribar quart a meta. Aquest resultat no fa canviar massa la classificació general, que segueix encapçalada per l´italià Mario Poletti. Fulvio Dapit s´ha mostrat molt content de la cursa, “sobretot pel fet d´haver complert el meu objectiu d´aconseguir el premi al més ràpid en el descens; però com que també he anat molt fort en la pujada, he aconseguit arribar a meta amb els primers. Després, que els jutges hagin decidit que fos jo el primer és una casualitat”, va manifestar l´atleta italià. En categoria femenina, també hi ha hagut canvis al llarg de la competició. L´anglesa Ruth Pickvance ha estat la més forta en la pujada al Piz Boè, seguida a un sol minut de diferència per la catalana Anna Serra, que no l´ha perdut de vista en cap moment. Quatre minuts més endarrere, la líder italiana Emanuela Brizio i la seva compatriota Marcellina Dossi. El risc pres per Anna Serra en el descens (ha estat la més ràpida de totes en la segona part de cursa) l´ha dut a superar a la seva rival anglesa i arribar en solitari en la meta de Canazei. Brizio, que també ha completat una bona baixada, ha estat segona, relegant a Pickvance a la tercera plaça final. Aquest resultat permet a Serra recuperar el liderat. La catalana va comentar: “ara l´important és descansar per a recuperar-se bé de totes les curses que portem i després entrenar fort per a donar-ho tot a Malàsia, a veure quina passa”. Les Buff® SkyRunner® World Series culminen amb aquesta prova el circuit europeu i viatjaran a partir d´ara a Estats Units i a Malàsia, on es decidiran els vencedors de l´edició 2004.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.