Blanco es juga a Almeria l´accés als Jocs

0
463

Quatre atletes lluiten des de principi d´any per tres places en els Jocs Olímpics en la modalitat dels 3.000 metres obstacles. Per accedir a competir a Atenes fa falta haver obtingut uns bons resultats durant tota la temporada però també hi entra en joc la decisió del comitè tècnic espanyol. En la cursa de fons per guanyar-se l´elecció del seleccionador, Josep Lluís Blanco va líder destacat gràcies a les seves bones actuacions en el Míting de Sevilla i el de Sant Sebastià, on va superar els altres tres rivals, Eliseo Martín, Luis Miguel Martín Berlanas i Antonio Jiménez Pentinel, Penti. Però la línia d´arribada que portarà directement tres d´ells a Atenes serà aquest cap de setmana amb la prova reina, el Campionat d´Espanya. L´atleta del GEiEG afrontarà la competició en un gran estat de forma. S´ha entrenat i preparat intensament durant els mesos d´estiu per arribar al millor nivell físic a l´estatal. Competir en els Jocs és el seu somni i demà passat té la gran oportunitat per accedir-hi. L´interessa una cursa ràpida des del primer moment per tenir més opcions i evitar possibles sorpreses en el darrer moment. Els quatre candidats, però, surten amb possibilitats molt semblants tot i la teòric fiabilitat d´Eliseo Martín. Demà, quan faltin cinc minuts per 3/4 de 9 començarà els 3.000 obstacles i deu minuts més tard ja podra intuir si acabarà disputant els primers jocs de la seva trajectòria o es queda fora. Josep Lluís Blanco fa dies que analitza les combinacions que li podrien donar la confiança del comitè tècnic per disputar els Jocs Olímpics. |El lloretenc remarca que «els tres que acabin sent escollits tindran opcions de medalla als Jocs Olímpics, i si més no, d´estar a la final». L´any passat, Blanco va finalitzar segon en el Campionat d´Espanya, posició que amb quasi tota seguretat li serviria per ser a mitjan agost a la capital grega. El corredor explica la clau de la cursa de dissabte:«Passarà qui tingui més sang freda. Reservar forces per la darrera volta és molt important perquè es decidirà als últims metres». Blanco assegura que augmenta les seves opcions amb una cursa ràpida: «Vull una cursa veloç perquè estic en un bon moment. A Almeria farà molta calor i humitat, per tant, espero que correm amb un temps de 8.15» El grupista té la millor marca espanyola en aquest any i en els principals mítings els ha superat. Blanco fa càlculs sobre el que més li interessa:«L´Eliseo no està tan bé però ha estat tercer del món i campió d´Espanya. Si no quedo dels dos primers, el que menys vull és que sigui l´Eliseo el que quedi quart, darrere meu».

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.