Emmanuela Brizio líder temporal de les Buff® SkyRunner® World Sèries

0
494

La 6000D SkyRace, quarta prova de les Buff® SkyRunner® World Sèries ha estat dominada pels corredors anglesos. Tot i això, l´italià Mario Poletti s´aferma en el primer lloc de la classificació general amb 318 punts. D´altra banda, la també italiana Emanuella Brizio després d´arribar en sisena posició sobrepassa temporalment a Esther Hernàndez i es col·loca capdavantera de les fèmines amb 264 punts. La 6000D SkyRace és l´única que es disputa en terres franceses, i ha estat on Emmanuela Brizio, sense trobar-se en bones condicions físiques, ha obtingut els punts necessaris per alçar-se amb el liderat, però és molt probable que la pròxima setmana, després de la Dolomites Skyrace, Brizio el perdi a favor d´una de les dues catalanes Hernàndez i Serra, que no han pres part en la carrera francesa. Les dues primeres places de la categoria masculina se les han adjudicat Robert Jebb –quart classificat a la Valmalenco-Valopschiavo SkyRace del passat 13 de juny-, amb un temps de 4h 18’ 01’’, a menys d´un minut del rècord que ostenta des de fa sis anys el rus Tikhonov, per davant del seu compatriota Simon Booth (4h 21’ 00’’), vencedor de les edicions de 2000, 2001 i 2002. La tercera plaça del podi ha estat per al belga Pascal Michels (4h 29’ 00’’), en la seva primera participació en la 6000D. | En categoria femenina, la francesa Corinne Favre ha obtingut la seva setena victòria en aquesta important competició, després de fer un temps de 5h 17’ 28’’ i arribant en la posició 31 de la general a més de 22 minuts de la segona classificada, l´anglesa Sharon Taylor (5h 39’ 45’’). La tercera classificada ha estat la francesa Josianne Piccolet, acabant la carrera en 5h 45’ 15’’. A les vuit del matí i amb un sol radiant, més de 700 corredors han pres la sortida i ràpidament els líders han encapçalat la carrera. En poc més d´una hora el cap de carrera ha arribat a La Plagne 2.100, deixant enrere 1.440 metres de desnivell en una hora i quinze minuts. A partir d´aquí Jebb s´ha posat al capdavant i es diferencia en més de cinc minuts respecte als corredors que el seguien. En el punt intermedi de Roche de Mio, abans de l´assalt a la Glacera de Bellecôte (3250m) la classificació ja estava encapçalada pels dos anglesos. Corinne Favre, la primera dona passarà per la Glacera tan sols 28 minuts després del primer home. Durant el llarg descens des de la Glacera fins meta, les posicions no han variat molt. Només el belga Pascal ha superat al corredor local Marc Mauroud i s´ha col·locat en la tercera plaça final. En categoria femenina s´ha produït un duel entre la campiona del món Teresa Forn –que reapareixia després d´un període de lesió- i la ucrainesa Mariya Ostrovska. Al final, va ser aquesta última la que va obtenir la quarta posició. El recorregut, de 55km i 6.000 metres de desnivell acumulat, transcorre pels voltants de l´estació d´esquí de La Plagne, arribant a la cota màxima de 3.250 metres en la Glacera de Bellecôte. L´altre component de la Selecció catalana, Jordi Martin, ha entrat en 14a posició i puja a la quarta plaça de la general. Classificació general després de les 4 primeres curses Dones: 1 BRIZIO EMANUELA ITA 264 2 HERNANDEZ ESTER CAT 244 3 SERRA ANNA CAT 242 4 FORN TERESA CAT 196 5 OSTROVSKA MARIYA UKR 192 6 TAYLOR SHARON GBR 160 7 DOSSI MARCELLINA ITA 119 8 FAVRE CORINNE FRA 100 Homes: 1 POLETTI MARIO ITA 318 2 RUSCONI MARCO ITA 264 3 ITZA GAIZKA EUS 223 4 MARTIN JORDI CAT 206 5 CANAL ESTEVE CAT 196 6 URDANPINPILLETA AXIER EUS 176 7 JEBB ROBERT GBR 172 8 COLOMER JOAN CAT 170 9 BONFANTI FABIO ITA 168 10 PELLISSIER JEAN ITA 144

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.