Andoni Illarramendi i Teresa Benet guanyen l´Ironcat

0
476

La Federació Catalana de Triatló en col•laboració amb l´Ajuntament de l´Ampolla va organitzar el passat diumenge 18 de juliol la primera edició del triatló Ironcat, esdeveniment esportiu que inclou les mateixes distàncies que el mític Ironman de Hawaii amb 3.800 metres de natació, 180 km de ciclisme i una marató final de 42 km. La competició va resultar extremadament dura per l´alta temperatura tot i que al seu sector inicial de natació es va permetre la utilització de neoprè per un marge de mig grau a la temperatura de l´aigua. Dels 73 inscrits només van finalitzar la prova 60 participants, i l´últim en creuar la línia de meta just dins el temps límit de 15 hores fou el corredor local Àlvar Casanova que en plena recuperació d´una greu malaltia, va assolir la condició de "finisher" (argot del triatló) pel fet de completar tot el recorregut, sent aclamat pels nombrosos veïns presents en la zona de meta. Jordi Arias (Prat Triatló) va prendre la primera posició ja des de les primeres braçades de la natació dins el Port de L´Ampolla, de fet va ser l´únic en baixar de l´hora al primer segment de la prova (58 min 20 s) mantenint-se com líder en tot el sector de ciclisme fins els primers quilòmetres de la marató final. | Darrera d´Arias i a més de 5 minuts arribaren a la transició 6 participants en un marge de temps d´un minut entre ells, destacant Andoni Illarramendi (Goierri T.T.) que es va situar a la segona posició provisional a la primera de les 5 voltes del circuit ciclista. Robert Mayoral (C.N. Sabadell) es va situar a la quarta posició al segment de ciclisme, encara que a la marató final va perdre totes les opcions arribant a meta extenuat. Per contra el triatleta d´Amposta Xavier Queralt (C.N. Reus Ploms) va passar del dotzè temps parcial de la natació a la cinquena posició al finalitzar el ciclisme, progressió que va mantenir a la cursa a peu amb un ritme que teòricament posava al seu abast la primera posició. Jordi van Hedel (C.N. Sabadell) i Julian Sanz (Euskoman T.T.) abandonaren la prova desprès de mantenir-se als llocs capdavanters sobre la bicicleta. Andoni Illarramendi va marcar un ritme constant al decurs de tota la prova que va refermar amb el millor parcial a la marató amb 3 h 32 min 54 s, finalitzant l´Ironcat en primera posició amb un registre final de 9 h 50 min 40 s. Xavier Queralt va patir problemes a la marató que li van fer perdre les opcions a la victòria absoluta, finalitzant la prova en una meritòria segona posició amb un temps de 9 h 58 min 38 s proclamant-se campió de Catalunya de la distància. Jordi Arias lluny de perdre la moral desprès d´anar primer quasi be set hores, va defensar aferrissadament el tercer graó del pòdium, fet que va aconseguir amb un temps final de 10 h 6 min 3 s. El Club Natació Sabadell que aquesta temporada s´ha mostrat molt discret al Circuit Català de triatló, va guanyar la classificació per equips de l´Ironcat amb el registres de Jonathan Valladares (sisè), Joan Manuel Masip i Aleix Muñio. La classificació femenina va tenir canvis al decurs dels diferents segments i inicialment les dues atletes del C.N. Sabadell es van situar a la primera posició, sent Gisel•la Cano la més ràpida a les aigües del Golf de Sant Jordi, tot i que va abandonar al ciclisme per problemes amb un turmell, passant Verònica Roldán a la primera posició del ciclisme, segment que va finalitzar amb una avantatge superior als 40 minuts sobre Pilar Roldán (U.P. València) i Teresa Benet (C.T. Sant Joan de les Abadesses) quarta classificada provisional. Teresa Benet va ser la única fèmina en mantenir el ritme al tercer segment, fet que li va portar a la victòria de la prova amb un temps final de 12 h 18 min 31 s. Verònica Roldán va assolir la segona posició amb un registre de 13 h 01 min 55 s, seguida per Pilar Roldán, tercera classificada amb un temps final de 13 h 35 min 31 s. Catalunya va guanyar la Copa de les Nacions que l´organitzador va lliurar tenint en compte els 3 millor resultats per nacionalitats (Queralt, Arias i Valladares). L´Ironcat és la primera prova oficial de la seva categoria que s´organitza en territori estatal a la Península Ibèrica i desprès d´assolir un resultat plenament satisfactori formarà part de l´oferta d´aquest tipus de proves que se celebren a l´estat espanyol junt l´Home de Ferro d´Eivissa i l´Ironman Series de Lanzarote.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.