L’Alpin Running Meeting.

0
444

El diumenge passat, 18 de Juliol, es va disputar a la Val d’Aran la vuitena edició de l’Alpin Running Meeting. Amb un total de 300 inscrits, es van disputar la 21K i la 42K. La sortida es va donar sota una fina pluja que refrescava l’ambient i preveia una cursa ràpida. Mica en mica el temps va anar millorant i va quedar un dia tapat, però amb molt bona temperatura per córrer tot i que l’aigua caiguda durant la nit va fer que hi hagués força fang, sobre tot als set quilòmetres finals, la baixada cap a Vielha. A la mitja marató, Cristòfol Castanyer es va destacar de bon començament, i va anar agafant un avantatge que el faria anar tota la cursa destacat en primera posició. Darrera seu, la lluita pels altres dos graons del podi no es va decidir fins el descens. Finalment, Cristòfol Castanyer va guanyar amb un temps de 1h54’31’’, millorant en 31’’ el récord del recorregut que tenia ell mateix des de la seva victòria el 2001. Darrera seu van entrar Lluis Buscail a 7’21’’ i Pablo Escamilla a 9’09’’| En categoria femenina Carme Tort va fer una bona cursa, mantenint un bon ritme al principi i començant a agafar avantatge al deixar la pista al quilòmetre 8, on el recorregut enfila clarament a l’alta muntanya. Finalment va fer un temps de 2h21’52’’quedant només a 56’’ del récord de la prova. Darrera seu van entrar Laura Orgue a 19’53’’ i Antònia Gil a 26’26’’ A la X-Marathon la cursa va ser molt més disputada. Fins el quilòmetre 32, José Lozano va anar al davant, peró a partir d’aquí, i sobretot als quilómetres finals Miguel Angel Agüero amb un fort atac, el va superar i va augmentar la diferència pels difícils i humits senders que porten a Vilac i Vielha. A l’arribada la diferencia entre ells dos va ser de 6’10’’. En tercer lloc va aribar Luis Marcos. La participació femenina, reduïda a la presencia de la Francesa Karine Herry, campiona de França els últims quatre anys de la distancia de 100km, va complir amb les espectatives. Des de l’inici de la cursa es va situar en el grup capdavanter, entre els 10 primers homes, que se la miraven sorpresos. Va mantenir aquest lloc patint de valent a la pujada al Tuc d’Armeròs i arribant a l’inici del llarg descens cap a Vielha en novena posició. La seva tècnica juntament amb el bon estat de forma que travessa, li van permetre guanyar dues posicions i arribar a la meta en setena posició absoluta, fulminant l’anterior record que tenia Carme Tort des del 2002 en 11’18’’.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.