Curses de Mutanya : Yolanda Santiuste i Miguel Angel Sánchez, els primers a arribar a la platja

0
495

Ahir es va celebrar a Benicàssim (Castelló) la sisena edició de la Marxa al Bartolo, segona prova puntuable per a la Copa d´Espanya de Carreres de Muntanya de la FEDME (Gran Premi Buff), singular competició de muntanya amb final en la platja, que aquest any ha batut el rècord de participació amb 1.200 inscrits, entre els quals es trobaven els components de la selecció catalana de la FEEC. Miguel Angel Sánchez i Yolanda Santiuste es van alçar amb la victòria entre els Federats. La Marxa al Bartolo és una prova de muntanya molt singular pel seu recorregut, aquest s´inicia en el centre de la població de Benicàssim i entra ràpidament en el bonic paratge natural del Desert dels Palmes, ascendeix al cim del Bartolo pròxim als 800 metres d´altura i té el seu final a la platja de l´Almadrava a Benicàssim. Per a evitar la intensa calor previsible en aquesta època de l´any, la sortida es va efectuar a les 7 del matí. | Ja en els primers compassos de la carrera es van destacar els cinc corredors que al final ocuparien les primeres places, la primera plaça va estar en tot moment en possessió de José Granadero, que competia en la categoria OPEN – no federats, seguit a poc més d´un minut pel campió d´Espanya Fernando García i per Miguel Angel Sánchez. Al final el vencedor de la prova va ser José Granadero, que no va puntuar per a la Copa d´Espanya, aquest va invertir un temps de 1:46:02 batent el rècord de la carrera. José va manifestar al finalitzar la carrera que va intentar federar-se la setmana passada però no va arribar a temps i va deixar clara la seva intenció de fer-lo en els pròxims dies i poder participar en l´última prova de la Copa ja com federat. L´aresta presentava alguns trams força tècnics on era difícil de córrer La primera plaça oficial de la Copa d´Espanya la hi van disputar el corredor de la selecció madrilenya Fernando García i el de la selecció valenciana Miguel Angel Sánchez, aquest últim va fer en l´últim moment i va aconseguir distanciar-se de Fernando 4 segons, suficients per a alçar-se amb la primera plaça de la classificació de federats, el primer català va ser Xavier Guinovart en setena posició, Ricard Confalonieri, membre de la selecció catalana de la FEEC va entrar en novena posició (setena de la seva categoria) Miguel Angel va comentar que la carrera li va resultar senzilla i molt ràpida, i va considerar que si els trams tècnics de la cresta del Bartolo i l´última baixada haguessin estat més llargs, tal vegada podria haver arribat a al primer classificat. Tanmateix es va mostrar satisfet amb el resultat i conscient que la victòria final es decidirà en l´última carrera de la Copa. En categoria femenina, la corredora de la selecció madrilenya Yolanda Santiuste i la de la selecció catalana Roser Español partien com favorites i així ho van demostrar des del primer moment. Yolanda es va distanciar de Roser ja des del quilòmetre 5 i va mantenir la primera plaça fins creuar la línia de meta, la segona plaça va ser per a Roser Español i la tercera se la va adjudicar Celia García que va disputar en un ajustat final amb Marta Busquests, aquesta última també formant part de la selecció catalana. Per a Yolanda, recentment vencedora del Campionat d´Espanya, la carrera va ser tan ràpida com esperava i amb pocs trams tècnics, molt bonics i entretinguts però curts, en la seva opinió l´últim tram de baixada va ser el més tècnic de tot el recorregut. La distància total de la Marxa al Bartolo és de 24 km, amb un desnivell acumulat de 1.054m positius i 1.070m en baixada, la carrera més senzilla de les quals formen el calendari oficial de la FEDME d´aquesta temporada, l´aresta que condueix al cim té alguns passatges tècnics que no són molt significatius. La propera carrera de la Copa se celebrarà el dia 5 de setembre, serà la Marató de Muntanya de Berga i tancarà el circuit de Copa d´Espanya de carreres de muntanya FEDME 2004, totes les places a pòdium estan encara per decidir i es preveu una emocionant carrera per les muntanyes properes a l´estació d´esquí dels Rasos de Peguera, en la província de Barcelona. Classificació de la carrera – Copa d´Espanya Senior Masculí Miguel Angel Sánchez – 1:47:58 – Selecció Valenciana Fernando García – 1:48:02 – Selección Madrileña Fernando Navarro – 1:51:46 – Montaña Guardia Civil Senior Femení Yolanda Santiuste – 2:16:10 – Selección Madrileña Roser Español – 2:17:26 – Selecció Catalana Celia García – 2:21:12 – AD Rutas Veterans Masculí Julio Merino – 1:56:26 – Els Xulius Francisco Bernabeu – 2:05:55 – Selecció Valenciana Felipe Gigante – 2:08:11 – Selecció Valenciana Veterana Femení Asunción Gil – 2:33:57 – Selecció Valenciana Rosario Rodríguez – 2:36:11 – Selección Madrileña Joaquina Moreno – 3:44:39 – Centre Excursionista Eldense Classificació Copa d´España després dues primeres proves (provisional) Senior Masculí Fernando García – 170 punts Miguel Angel Sánchez – 167 punts Ricard Confalonieri – 130 punts Senior Femení Roser Español – 170 punts Yolanda Santiuste – 167 punts Miryam Talens – 148 punts Veterans Masculí Francisco Bernabeu – 170 punts Felipe Gigante – 158 punts Pedro Rodríguez – 148 punts Veterana Femení Asunción Gil – 175 punts Rosario Rodríguez – 162 punts

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.