Més de dos-cents agosarats acabaven la duríssima Núria-Queralt

0
460

El passat cap de setmana 3 i 4 de juliol es va celebrar la catorzena edició d´aquesta dura marxa, la Núria-Queralt, que va batre el rècord de participants arribats posant el llistó en 209. A questa prova, que des de fa set edicions forma part de la Copa Catalana de Caminades de Resistència, és l´etapa reina de la mateixa, per alguns, la més dura de l´estat. Els seus 92 km de recorregut i els 8.100 metres de desnivell acumulat són un atractiu pels que vulguin posar el seu físic a prova. La sortida, a l´ermita de Sant Gil a Núria, va aplegar poc més de 300 participants. L´acte va anar a càrrec del director de la prova, el Sr. Lluís Soler, i del president del Comitè Català de Marxes, el Sr. Amadeu Inglés.| Tot i que, en principi, la boira i els núvols feien preveure el pitjor, finalment el temps va ser benèvol i va fer lluir el sol. Els participants podien anar fent boca de la duresa en la primera pujada, al Pas dels Lladres, pujant 590m en uns quatre quilòmetres. Ja al segon control, ubicat a la Collada de Toses, els marxaires començaven a col·locar-se els frontals, formant una filera de llums tot pujant per la Costa Rasa, a les pistes d´esquí de La Molina. Després ja vindria el pas pel Coll de Pal, el reconfortant avituallament del refugi del Rebost, les exagerades pujades als colls d´Escriu i Escrigà, l´intrèpid recorregut per dins el riu Bastareny pel pas dels Empedrats i, com no, l´engrescador control de Can Cerdanyola, capaços de fer animar al participant més defallit. A trenc d´alba, sorgia l´imponent Pedraforca tot senyalant que el pitjor ja havia passat. Només el descens al Molí de Cal Ferrer i la pujada al Coll de la Creu de Fumanya feien treure la son als extasiats participants. Camí triomfal pel passeig del santuari de Queralt i ja hi eren. Els participants arribats anaven aplaudint a les seves colles respectives i a amics de caminades que tantes hores havien gaudit i patit junts en altres ´aventures´. La incidència remarcable va ser l´evacuació, per part del cos de Bombers, d´una participant que va patir un atac d´asma al Pas dels Lladres. Ara toca reposar i guardar forces per a la propera prova de la Copa, després de vacances, que serà la 15a Montserrat-Reus, de 100 km.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.