Els italians tornen a guanyar a casa, a la 4 Luglio SkyRace – Trofeo Davide

0
1875

Fabio Bonfanti, en categoria masculina, guanya a contra pronòstic i amb un final molt ajustat, la tercera prova de les Buff® SkyRunner® World Series; mentre que en la femenina, Manuela Brizio guanya descaradament, repetint així la victòria aconseguida a l’última cursa. Pel que fa a la classificació general, Mario Poletti continua amb el liderat masculí. Anna Serra perd el liderat per només dos punts en favor de la seva companya de selecció Esther Hernàndez. A les 6:45 del matí del diumenge 4 de juliol s’ha donat la sortida de la marató femenina. Sense dubtar-ho molt, es pot dir que hi ha hagut dues curses ben diferenciades. Una, la que ha protagonitzat en solitari Manuela Brizio; i l’altra, per veure qui ocuparia els dos altres graons del podi, que bàsicament l’han disputat les catalanes Esther Hernàndez i Anna Serra, que sortia com a líder, i la campiona del món d’esquí de muntanya, la també italiana, Cristina Paluselli. | Al principi, Paluselli estava al capdavant, però quan la cursa ha començat a pujar més forta, la italiana Manuela Brizio ha imposat un ritme difícil de mantenir per la resta de corredores i ha avançat a Paluselli. Així, sense que ningú la pogués atrapar ha arribat sola a meta amb un temps de 5h 29’ 46” i una diferència de vint minuts respecte a la segona classificada, la catalana Esther Hernàndez que ha creuat la meta amb 5h 49’ 51”. Durant la pujada, Hernàndez ha aconseguit arribar al segon lloc y ja no l’ha deixat fins a la meta. Anna Serra, que ha quedat tercera, ha acabat la marató amb 5h 57’ 32”. Cristina Paluselli ha estat la quarta classificada i ha arribat sis minuts després de Serra, amb un temps de 6h 03’ 25”. La líder, Esther Henàndez estava molt sorpresa després d’aconseguir el liderat del circuit mundial, però no es mostrava molt confiada de mantenir-lo molt temps, ja que afirmava que hi ha corredores més preparades que ella per arribar al primer lloc de la general. En categoria masculina ha estat molt més disputat i emocionant fins el final. Els tres primers classificats, els italians Fabio Bonfanti, Mario Poletti i Jean Pellisier han creuat la meta en interval de mig minut. En els primers compassos de cursa Pellissier, Poletti, Salvatori Adriano –ídol local-, Fabio Bonfanti i el català Agustí Roc estaven al capdavant i separats per pocs segons entre ells. La pujada ha estat molt dura, fet que ha han pagat força corredors d’alt nivell com Dennis Brunod i Agustí Roc (aquest per problemes als genolls), primer i segon classificats de la Valmalenco-Valposchiavo SkyRace, que han hagut d’abandonar. Durant bona part de la baixada, Pellissier anava al capdavant, però a poca distància d’acabar la marató, ha estat avançat per Bonfanti i Poletti. Així, Bonfanti ha despertat la sorpresa arribant a meta primer, després d’haver corregut durant 4h 16’ 36”, seguit de Poletti a onze segons (4h 16’ 47”) i de Pellissier a quasi mig minut (4h 17’ 04”). Ni el mateix vencedor es podia imaginar guanyar una prova de la Copa del Món, com a molt esperava arribar quart o cinquè –resultat que va aconseguir a la prova de Valmalenco. L’actual líder, Poletti, assegurava que psicològicament no estava al cent per cent fet que no l’ha permès rendir al màxim de les seves possibilitats, però es mostrava molt content del segon lloc aconseguit per poder mantenir el liderat. La majoria de corredors coincidien en afirmar l’espectacularitat de del recorregut, tot i els sis quilòmetres de neu que s’havien acumulat a la pujada a la Cima Séllero, punt més alt de la cursa a 2.744 metres d’altitud. La marató començava a Corteno Golgi (950m), pujava al poble de Sant Antoni (1.127m), llavors continuava pujant fins a Zappello dell’Assino a 2.026m. Després, venia un tram de sis quilòmetres i mig fins a arribar a Val Rösa (1.980m). I ara arribava la forta pujada: en només tres quilòmetres els atletes havien de superar un desnivell de 800m. I a partir d’aquí començava la baixada, passant Bivacco Davide (2.645m), Sopresà (2.500m), Passo Salina (2.433m), Piz Tri (2.308m), Plinàs (1.400m) i finalment arribar al poble de Santicolo a 900 metres.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.