Carles Torra, campió d´Espanya junior en decathló

0
533

L´atleta del Club Atletisme Tarragona Carles Torra s´ha proclamat aquest diumenge campió d´Espanya junior en decathló, per segon any consecutiu, en el marc dels LI Campionats d´Espanya junior d´atletisme, disputats aquest cap de setmana a l´Estadio d´Atletismo del Centro Aragonés del Deporte, a Saragossa, i en els que altres atletes del club tarragoní com Robert Romaní, Bàrbara Pintado i Esther Aragonès han assolit també posicions capdavanteres. Torra s´ha imposat amb una marca de 6.826 punts, marca personal, per davant de Alejandro Mazón, del Scorpio, amb 6.637 punts, i de Ferran Fontarnau, del CA Vic, amb 5.902 punts, mentre que l´atleta tarragoní Robert Romaní ha estat quart amb una marca de 5.798 punts, també marca personal. | L´altre atleta tarragoní que participava en aquesta prova, Ferran Tortosa, es veia obligat a abandonar després de les tres primeres proves per una lesió als isquiotibials. La prova del decathló ha viscut durant tot el cap de setmana un intens duel entre Torra, Mazón i Jose María Gómez, del UCAM Cartagena, amb diferències mínimes que mai no han estat superiors als 200 punts. Torra va començar la primera jornada amb molta força, ja que va assolir marca personal en quatre de les cinc proves disputades, com són els 100 metres llisos, amb 11.35 segons (vent legal de 1.8 m/s), el salt de llargada, amb uns magnífics 7.16 metres, també amb vent legal, el llançament de pes, amb 12.75 metres i el salt d´alçada, amb 1.89 metres. En la prova restant, els 400 metres llisos, tot i no fer marca personal, amb 44.97 segons, Torra s´imposava per davant de tots els seus rivals, finalitzant la primera jornada amb un avantatge superior als 170 punts respecte als seus competidors. La segona jornada començava molt bé per l´atleta tarragoní, en imposar-se en els 110 metres tanques amb 16.32 segons, augmentant el seu avantatge fins als 200 punts. En aquesta prova es produïa la retirada de José Maria Gómez, per lesió en el tormell. Tot i perdre alguns punts en el llançament de pes, Torra s´imposava de nou en les proves del salt amb perxa, amb 4.40 metres, i el llançamnt de javelina, amb 39.90 metres (marca personal), de manera que en la prova final, els 1500 metres llisos no ha tingut grans dificultats per aconseguir el seu segon títol de campió d´Espanya junior. L´atltea entrenat per Joaquim Reyes i que entrena al CAR de Sant Cugat, ha confirmat així la seva continua progressió en els darrers anys i el seu caràcter altament competitiu. En la mateixa prova, Robert Romaní ha estat tot el cap de setmana lluitant entre les quatre primeres posicions, aconseguint marca personal en quatre proves, com són 6.90 metres en el salt de llargada, 11.97 metres en el llançament de pes, 1.79 metres en salt d´alçada i 3.50 metres en salt amb perxa. Romaní ha arribat en tercera posició a la prova final dels 1500 metres, en la que finalment ha estat superat per l´atleta de Vic Ferran Fontarnau, que s´ha fet amb la medalla de bronze. De tota manera, l´atleta entrenat per Pere Pardines és junior de primer any i el seu quart lloc el confirma com un futur candidat a ocupar les places de podi amb asiduitat. Ferran Tortosa participava també en la prova del decathló, en la que va començar molt fort, imposant-se a tots els seus rivals en els 100 metres llisos amb uns excel.lents 11.12 segons, amb vent legal de 1.8 m/s. Però l´atleta tarragoní es va lesionar durant el salt de llargada, de manera que es va veure obligat a deixar la prova. En el llançament de disc, l´atleta tarragonina Bàrbara Pintado finalitzà la prova en una excel.lent cinquena posició, amb un millor llançament de 35.98 metres, marca personal, en una prova dominada per Sabina Asenjo , del Ponferrada CA amb 44.02 metres. Pintado, entrenada per Joan Domingo, va aconseguir aquesta marca amb el seu primer tir, i ja no va poder millorar-lo, degut al vent en contra que bufava en l´estadi. Finalment, Esther Aragonès ha esta vuitena en la final dels 1.500 metres llisos, disputada sota una forta calor, amb una marca de 4.58, molt a prop de la seva marca personal, i en la que l´atleta tarragonina entrenada per José F. Garcia, tot i començar la prova en les darreres posicions, ha anat avançant rivals fins a aconseguir posició de finalista amb tot mereixement.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.