III Cursa del Bastiments, Campionat d’Espanya de Curses de Muntanya

0
852

Els atletes madrilenys van guanyar en tres de les quatre categories. Fernando García va revalidar el títol en front el campió del món, Agustí Roc. Yolanda Santiuste va guanyar en categoria femenina. La selecció madrilenya va demostrar el seu potencial en la III Cursa del Bastiments, Campionat d’Espanya de Curses de Muntanya, amb els tres primeres llocs i un segon lloc en les quatre categories oficials FEDME que es van disputar. Fernando García i Yolanda Santiuste van ser els grans triomfadors, al penjar-se el títol de campió i campiona d’Espanya 2004, respectivament, en una cursa que va destacar per la seva duresa i la bellesa dels paisatges pirinencs d’alta muntanya. La població de Queralbs (Girona) rebia a les vuit del matí als més de 350 corredors amb els seus carrerons i cases de pedra banyats per la boira matinal, que no va tardar a obrir-se i deixar pas al sol. Els participants s’havien d’enfrontar a un recorregut de 33km de longitud i 2.168 metres de desnivell acumulat, que tenia el seu punt més alt al cim del Bastiments (2.883m). Des de principi de cursa, Agustí Roc, campió del món i que la setmana passada havia quedat segona a la prestigiosa Valmalenco-Valposchiavo de les Buff® SkyRunner® World Series, va imposar un fort ritme d’ascens, que va provocar que els seus rivals s’anessin despenjant. De fet, Roc es va plantar en solitari al cim del Bastiments, amb més de set minuts d’avantatge sobre Fernando García i Miguel Ángel Sánchez.1 El descens es presentava plàcid pel corredor català. Però, el campió d’España del 2003, no es va donar per vençut i es va llançar al màxim de les seves possibilitats. Agustí Roc no va arriscar tant en aquest descens i el madrileny el va atrapar quan només faltaven tres o quatre quilòmetres per a l’arribada, i el va avançar plantant-se en solitari a Queralbs i revalidant el títol de campió. García es va mostrar “sorprès per la victòria, ja que pensava que no podria atrapar a Agustí perquè ens portava molta diferència a la pujada”, i va afegir que “la cursa ha estat molt dura, perquè vas pujant pics i sembla que no s’acaba mai, i tot aquest esforç acumulat es paga a la baixada”. Per la seva banda, Roc va reconèixer que “potser m’he confiat massa; he mantingut en tot moment un ritme còmode, però no he aconseguit agafar suficient diferència a la pujada”. Per darrera d’ells dos, ha arribat el valencià Miguel Ángel Sánchez, qui també va pujar al podi a la Marató per Muntanya de Marina Alta, la primera prova de la Copa d’Espanya de Curses de Muntanya i demostra que aquest any està al nivell dels millors.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.