Maria Vasco bat el rècord d’Espanya de 3 km marxa al Míting de Gavà

0
434

La pluja no va deslluït el VII Míting Internacional d’Atletisme de Gavà, una jornada en què es van establir nou rècords de l’Estadi, entre ells el de Maria Vasco qui també va assolir el recòrd del circuit EAP, on s’inscriu el Míting de Gavà. La medallista olímpica va ser, sens dubte, la gran protagonista d’aquesta edició amb un crono de 12:20:44, que rebaixa en 14 segons l’anterior plusmarca nacional (fins ara en possessió de la gironina Encarna Granados). Malgrat la pluja, que va obligar durant 15 minuts a aturar la competició, Vasco va complert el seu objectiu i va dominar amb comoditat la prova des de la mateixa sortida. La segona classificada va ser Eva Pérez (12:51:43), seguida de Beatriz Pascual que amb un temps de 13:06:48 s’ha assegurat una plaça als Jocs Olímpics d’Atenes. Els corredors dels 10.000 metres també van contribuir a l’èxit del Míting. Així ho demostra el rècord de l’estadi i del circuit EAP que establia Zerzenay Tadesse, amb 27:33. La cursa va ser dominada des del primer moment pels atletes africans, si bé Tadesse es va destacar de la resta a partir del quilòmetre 4. De la seva banda, els espanyols Julio Rey i Nacho Cáceres no han acabat la cursa.| La jornada, que ha fet bons els millors pronòstics, també va tenir altres protagonistes. Berta Castells, una altra de les favorites del Míting, establia un nou rècord de l’estadi amb 68’14, i es va quedar a 40 centímetres de batre el rècord d’Espanya que ella mateixa posseeix. En categoria masculina, es va imposar Joan Bea amb una marca de 61:80. Als 3.000 obstacles femenins, la portuguesa Clarisse Cruz feia rècord de l’Estadi (fins ara a mans de Zulema Fuentes) i del circuit EAP amb un temps de 10:02:06. La subcampiona d’Espanya de 2003, Tamara San Fabio ha estat segona amb un temps 10:11:23. Els 3.000 m obstacles masculins han estat protagonitzats per la intensa pluja que ha evitat un nou rècord de la pista. El guanyador, Abdelatif Chamlale assolia un temps de 8:33:41, mentre que el portuguès Mario Teixeira feia segon amb 8:34:69.Altres marques de l’estadi han estat les del velocista jamaicà Patrick Jarret, amb un temps de 10”41 en la cursa dels 100 m; del saltador de perxa rus, Artyom Jkuptsov amb una marca de 5,41 i de la seva compatriota Irina Melnikova en salt de llargada (amb una marca de 6,49), i de la ucraïnesa Natàlia Pigida en 200 m llisos (amb 23:51), a qui el vent ha impedit validar la marca assolida en la cursa dels 100 m, on s’ha imposat amb un crono de 11:24. Un any més, i amb l’objectiu d’obrir la competició als atletes amb disminucions, el Míting de Gavà va acollir la cursa dels 1.500 metres en cadira de rodes, on Roger Puigbó rebaixà el propi rècord de l’Estadi amb 3:32:01. El Míting Internacional d’Atletisme de Gavà es organitzat pel Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Gavà i el Club Atletisme Gavà. La prova, que s’inscriu en el circuit Europe Athletisme Promotion (EAP) i que ha estat inclós com a acte associat al Fòrum Universal de les Cultures, rep el suport de la Diputació de Barcelona (que li atorga la distinció de Gran Premi), la Federació Catalana d’Atletisme i la Real Federación Española de Atletismo, així com la col·laboració de Gatorade i Intersport. L’Estadi La Bòbila va acollir la segona de les tres competicions del circuit EAP previstes a l’Estat espanyol, amb la presència de l’alcalde de Gavà, Dídac Pestaña, i del president de la Federació Catalana d’Atletisme, Romà Cuyàs.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.