Els italians s’imposen a la Valmalenco-Valposchiavo SkyRace

0
451

Dennis Brunod i Manuela Brizio guanyen la 2ona prova de les Buff® SkyRunner® World Series <br> Aquest passat diumenge 13 de juny s’ha disputat la tercera edició de la Valmalenco-Valposchiavo SkyRace, segona prova puntuable de les Buff® SkyRunner® World Series. Els guanyadors han estat els italians Dennis Brunod amb un temps de 2h 44’ 00”, en categoria masculina, superant el rècord de la skyrace que tenia ell mateix (2h 46’ 24”). En dones, la guanyadora ha estat la també italiana Manuela Brizio amb un temps 3h 24’ 00”, que també ha fulminat el rècord de Gloriana Pellisier que estava en 3h 33’ 19”. Les bones condicions meteorològiques han afavorit que es superessin els rècords, ja que el sol ha brillat a les valls italiana i suïssa pràcticament durant tot el cap de setmana, amb esporàdiques estones de pluja el dia abans de la cursa i acompanyat d’algunes fortes ratxes de vent el mateix diumenge. Els líders de la competició, Mario Poletti i Anna Serra han entrat vuitè i setè, respectivament, fet que els permet mantenir la primera posició de la classificació general de les Buff® SkyRunner® World Series. Aquesta cursa transfronterera entre Itàlia i Suïssa que segueix el recorregut dels antics contrabandistes, té una distància de 30km amb un desnivell positiu de 1.850 metres. Surt de Lanzada (982m) a Itàlia i arriba a Poschiavo (1.014m) a Suïssa. El Passo Campagneda a 2.627 metres, punt més elevat del recorregut (km 17 de cursa), on hi havia una meta volant, estavaple de neu durant els 3 km més pròxims al cim. La cursa masculina ha estat encapçalada, quasi tota ella per quatre corredors: els italians Dennis Brunod i Lucio Fregona, el català Agustí Roc i l’anglès Robert Jebb. Durant la pujada, Agustí Roc anava al capdavant, però l’ha atrapat el suís Charriere Christian uns metres abans de creuar la meta volant. Durant la baixada Roc ha tornat a avançar A Chritian, però més endavant ha estat superat per récordman de la prova Dennis Brunod, que ja no deixaria la primera posició fins creuar la meta en solitari amb un temps de 2h 44’ 00”. A un minut i mig ha passat Agustí Roc (2h 45’ 35”); i a quasi dos minuts i mig Lucio Fregona ha creuat meta (2h 46’ 23”). | L’actual campió del món Agustí Roc estava molt satisfet amb la segona posició aconseguida, ja que tenint en compte el nivell que hi havia i que a la Zegama-Aizkorri no hi va participar per motius tècnics, ja firmava una cinquena posició abans de començar la cursa. En categoria femenina, ja des d’un principi s’han posat al capdavant les italianes Gloriana Pellisier i Manuela Brizio i l’anglesa Ruth Pickvance. Al pas per la meta volant, Brizio ha aconseguit creur-la en primera posició, seguida de Pellisier, Pickvance i Anna Serra. Durant els 1.800 metres de descens, Serra ha perdut una mica de temps i ha estat relegada a la setens posició, mentre que les tres primeres posicions no han variat. Primera, ha entrat Manuela Brizio amb un temps de 3h 24’ 00”, seguida de Gloriana Pellisier (3h 31’ 14”) i de Ruth Pickvance (3h 32’ 10”). Brizio estava molt satisfeta d’una victòria que no se l’esperava ni quan estava al capdavant, ja que sempre tenia al cap la possibilitat que Pellisier l’avancés. L’actual líder del campionat, Anna Serra, també es mostrava molt contenta del resultat, tenint en compte el nivell de les participants i, ja que així, podia mantenir la primera posició de la general. La pròxima cita de les Buff® SkyRunner® World Series serà el dia 4 de juliol amb la 4 Luglio SkyRace, també en terres italianes.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.