Els atletes que van córrer més que el sol

0
458

La Vall Ferrera va ser l´escenari de la primera prova de la III Copa Catalana de Curses d´Alta Muntanya de la FEEC. La prova, Cuita el Sol, organitzada pel Centre Excursionista de Lleida, es va disputar el passat dissabte 12 de juny a Àreu. Dels 182 corredors participants a la cursa, 171 van córrer més que el sol. La inscripció va doblar el número de participants previstos. La primera edició de la cursa "Cuita el Sol. Perseguint lo sol al Monteixo. 1a Milla Vertical Ibérica" va ser un èxit d´organització. L´Ajuntament d´Alins i l´E.M.D. d´Àreu va col·laborar en tot, el poble també, l´Hotel Vall Ferrera i el càmping Pica d´Estats van fer tots els esforços per atendre als més de 180 participants i acompanyants i a la cinquantena llarga de controls i organitzadors del Centre Excursionista de Lleida. Fins i tot el temps va ser esplèndid. Es van fer dues sortides, la de les noies, just en començar a pondre´s el sol a la plaça d´Àreu i la dels nois, just en el moment en que la plaça quedava coberta per l´ombra. La sortida la va donar l´escriptor pallarès Pep Coll, autor del conte "L´home que corria més que el Sol", inspirador de la cursa. La plaça i el carrer d´Àreu estava ple de gent, d´autoritats locals i comarcals, d´animadors i de curiosos i acompanyants. Va ser un espectacle veure aquella colla de corredors pujant per les costes del Monteixo sense camí, i després veure aquell munt de frontals il·luminant la muntanya de nit. El camí de baixada estava marcat amb tubs lluminosos. Els esportistes van rebaixar totes les expectatives horàries que s´havien imaginat. El guanyador, Manuel Pérez Brunicadi, només va trigar 1:06:50 per fer la pujada de més de 1.685m de desnivell. Ho va fer a un ritme de 1.513m de desnivell per hora, tot un rècord per assolir el cim del Monteixo a 2.905m d´alçada. En segona posició va entrar l´andorrà Ferran Teixidó i en 3r lloc Kílian Jornet (GREC Cerdanya) de només 16 anys, tota una promesa. Roser Espanyol (UEC Mataró) va ser la guanyadora femenina, amb només 1:42:45, seguida de la veterana Núria Burgada (GREC Cerdanya). Lluís Sanvicente (Club Pirinenc Andorrà) va ser el 1r Sub-23 i en Jordi Mosoll va guanyar el Gran Premi "Quim de l´Aubac" en ser el primer pallarès en arribar dalt del cim. Els guanyadors de cada categoria se´ls va donar una esquella pallaresa gravada i una invitació als Carros de Foc. Els premis en metàl·lic a les noies es van igualar a la dels nois. I a tots els participants se´ls va repartir un VisorBuff molt maco, avituallament de Santiveri i de PowerBar i també es va repartir material de la Editorial Alpina. Els organitzadors, Ajuntament d´Alins, EMD d´Àreu i el C.Exc. de Lleida estan molt agraïts als patrocinadors: Parc Natural de l´Alt Pirineu, Ara Lleida, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, UKA-UKA de Lleida, Hotel Vall Ferrera, Càmping Pica d´Estats, Associació Patrimoni Vall Ferrera, Santiveri, Carros de Foc, Power Bar, Editorial Alpina i etc.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.