Eduard Barceló, polvoritza tots els rècords al Raid Extrem Triatló

0
412

El passat dissabte 5 de juny a Riba-roja d´Ebre (Tarragona) es va disputar la segona edició de l´RXT, prova pionera a nivell continental dins les distàncies de 3.8 km de natació, 180 km de ciclisme tot terreny i 42.2 km de cursa de muntanya. Hi ha centenars de proves amb iguals distàncies, però per carretera, així dons l´RXT és el primer "off-road iron tri", tot i que no l´únic, ja que als EUA s´en fan més. A les 7 del matí els triatletes-raiders, tenien 24 hores per completar un recorregut que començava nedant 3.8 km a les fredes aigües de l´Ebre. L´argentina Veronica Avene i el català Víctor Dobaño varen ser els primers en sortir de l´aigua amb 48 minuts, mentre que el darrer, en bilbaí Matias Rivera de 50 anys, en va necessitar 1 hora i 41 minuts. Només iniciar-se el segment ciclista ja es van anar separant els participants per relleus (que anaven més ràpid) dels participants que feien tota la prova individualment. Els 2.620 metres de desnivell i la total absència d´ombra no varen ser obstacle perquè els equips de Bombers de Barcelona i Universitat Politècnica de València arribessin a boxes en un estret frec a frec que mantenia tota l´emoció per a la darrera prova.| El millor temps en BTT va ser per als valencians amb 6 hores 44 minuts, seguits dels aragonesos de Sariñena i dels Bombers, per la seva part Toni Roura i Veronica Avene eren el primer equip de relleus mixte, L´Eduard Barceló del Buff amb només 7 hores i 32 minuts era el primer individual en arribar a la segona transició, per deixar la bici i calçar-se les bambes per còrrer. Més tard amb 9 hores i 49 minuts arribava la primera dona, la Verònica Roldán i el darrer participant o feia després d´11 hores i 43 minuts pedalant pels camins costeruts i polsegosos, que anaven de Riba-roja a Corbera, passant per Vilalba, la Pobla, Batea i Gandesa. Els 42.2 km del tercer segment varen resultar decisius: per una banda entre els equips de relleus per configurar una classificació final amb petites diferències i per la seva part entre els participants individuals, per veure com l´Eduard Barceló amb 3 hores i 29 minuts, feia una marca d´un nivell mai vist i obria una diferència abismal amb la resta de participants. El temps final de Barceló va ser de 12 hores 11 minuts i 55 segons, increïble, ja que rebaixa 2 hores 48 minuts i 6 segons la plusmarca mundial establerta per Andrew Adamowski el 11 de juliol de 2004 a Utah (EUA). La Verònica Roldán amb 17 hores i 18 minuts, millorava la seva marca personal en més d´una hora i es quedava a 6 minuts i 6 segons de l´actual "recordwoman", Kristin Eddy de Reston (EUA). José Palma de Mèxic i David Rodoreda de Manresa varen acompanyar l´Eduard Barceló al Podi. Mentre que la classificació per equips de relleus va estar encapçalada pels Bombers de Barcelona que amb 10 hores 28 minuts i 45 segons, seguits a només 5 minuts per l´equip de l´U.P.de València. El primer equip mixte va ser el C.N.Vic-ETB amb 11 hores 09 minuts i 53 segons. Finalment tots els participants varen acabar el RXT, una prova que molts havien qualificat com a excessivament dura.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.