Eduard Barceló, polvoritza tots els rècords al Raid Extrem Triatló

0
555

El passat dissabte 5 de juny a Riba-roja d´Ebre (Tarragona) es va disputar la segona edició de l´RXT, prova pionera a nivell continental dins les distàncies de 3.8 km de natació, 180 km de ciclisme tot terreny i 42.2 km de cursa de muntanya. Hi ha centenars de proves amb iguals distàncies, però per carretera, així dons l´RXT és el primer "off-road iron tri", tot i que no l´únic, ja que als EUA s´en fan més. A les 7 del matí els triatletes-raiders, tenien 24 hores per completar un recorregut que començava nedant 3.8 km a les fredes aigües de l´Ebre. L´argentina Veronica Avene i el català Víctor Dobaño varen ser els primers en sortir de l´aigua amb 48 minuts, mentre que el darrer, en bilbaí Matias Rivera de 50 anys, en va necessitar 1 hora i 41 minuts. Només iniciar-se el segment ciclista ja es van anar separant els participants per relleus (que anaven més ràpid) dels participants que feien tota la prova individualment. Els 2.620 metres de desnivell i la total absència d´ombra no varen ser obstacle perquè els equips de Bombers de Barcelona i Universitat Politècnica de València arribessin a boxes en un estret frec a frec que mantenia tota l´emoció per a la darrera prova.| El millor temps en BTT va ser per als valencians amb 6 hores 44 minuts, seguits dels aragonesos de Sariñena i dels Bombers, per la seva part Toni Roura i Veronica Avene eren el primer equip de relleus mixte, L´Eduard Barceló del Buff amb només 7 hores i 32 minuts era el primer individual en arribar a la segona transició, per deixar la bici i calçar-se les bambes per còrrer. Més tard amb 9 hores i 49 minuts arribava la primera dona, la Verònica Roldán i el darrer participant o feia després d´11 hores i 43 minuts pedalant pels camins costeruts i polsegosos, que anaven de Riba-roja a Corbera, passant per Vilalba, la Pobla, Batea i Gandesa. Els 42.2 km del tercer segment varen resultar decisius: per una banda entre els equips de relleus per configurar una classificació final amb petites diferències i per la seva part entre els participants individuals, per veure com l´Eduard Barceló amb 3 hores i 29 minuts, feia una marca d´un nivell mai vist i obria una diferència abismal amb la resta de participants. El temps final de Barceló va ser de 12 hores 11 minuts i 55 segons, increïble, ja que rebaixa 2 hores 48 minuts i 6 segons la plusmarca mundial establerta per Andrew Adamowski el 11 de juliol de 2004 a Utah (EUA). La Verònica Roldán amb 17 hores i 18 minuts, millorava la seva marca personal en més d´una hora i es quedava a 6 minuts i 6 segons de l´actual "recordwoman", Kristin Eddy de Reston (EUA). José Palma de Mèxic i David Rodoreda de Manresa varen acompanyar l´Eduard Barceló al Podi. Mentre que la classificació per equips de relleus va estar encapçalada pels Bombers de Barcelona que amb 10 hores 28 minuts i 45 segons, seguits a només 5 minuts per l´equip de l´U.P.de València. El primer equip mixte va ser el C.N.Vic-ETB amb 11 hores 09 minuts i 53 segons. Finalment tots els participants varen acabar el RXT, una prova que molts havien qualificat com a excessivament dura.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.