María Vasco, tal com raja – Entrevista al Diari Avui

0
403

Diumenge era medalla de bronze a la Copa del Món de 20 km marxa a Naumburg. Ahir, en una revista, apareixia la seva posició sobre el convuls panorama esportiu estatal, esquitxat pel dopatge i la lluita per l´oficialitat de les seleccions catalanes. María Vasco, sense embuts. M olt pocs esportistes s´atreveixen a dir el que pensen. La qüestió: no crear-se problemes. La recepta: tòpics i diplomàcia. No és el cas de María Vasco, de 28 anys, que s´ha destapat amb unes contundents declaracions. La marxadora de Viladecans fa un repàs sense miraments de l´esport estatal i deixa més d´un nom de cap per avall. La primera mostra, la lluita per l´oficialitat de les seleccions catalanes. "Encara que em tirin els gossos a sobre, abans que amb Catalunya sempre competiré amb la selecció espanyola. M´encanta anar amb la veritat al davant", afirma Vasco a Intervíu. En aquest sentit, el secretari de l´Esport, Rafel Niubò havia demanat que els esportistes s´hi pronunciessin i fossin respectats per la societat. El segon exemple, el positiu d´Alberto García, suspès per dos anys. "Té el que es mereix. Des del seu dopatge, tots estem marcats. Ja no em refio de ningú. El dopatge està generalitzat en tots els esports. Segueixo sense entendre com pot ser que amb les greus denúncies del ciclista Manzano encara no ha passat res al nostre país. Em fot competir amb gent que es fot coses, però no puc fer-hi res. Jo sé que als 50 anys estaré bé, els altres… no ho sé", explica la catalana. El mateix García responia ahir a través d´Efe: "Em sorprèn molt el que ha dit. La tenia per una amiga". Però Vasco no es queda aquí i afirma que els esportistes espanyols estan sota sospita a l´estranger pel positiu de l´esquiador d´origen alemany Johann Muehlegg. "El tal Juanito ens va fer molt mal. L´esport espanyol no necessita nacionalitzar ningú per aconseguir més medalles". Vasco tampoc està a favor que l´extenista Arantxa Sánchez sigui l´abanderada estatal a Atenes. "No li pertany això. Hi ha molts esportistes en actiu que mereixen ser-ho".| L´èxit de Vasco a Naumburg és el primer des del bronze a Sydney 2000. Al Mundial 2001 a Edmonton va ser cinquena, i l´any passat a París es va retirar a mitja carrera. Vasco culpava un excés d´ansietat la davallada. Aleshores ja s´entrenava amb el seu nòvio, el també marxador José A. González, i estava enfrontada amb el grup de Josep Marín: "A Sydney molts no es van alegrar per la meva medalla". Amb tot, ara, als seus 28 anys, es considera preparada per assaltar l´or als Jocs Olímpics: "Aquest any faré alguna cosa molt grossa. Vull ser la millor. Si les lesions em respecten, guanyaré l´or

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.