Les World Sèries i la selecció catalana, en marxa

0
506

Les Buff Skyrunner World Sèries i la selecció catalana de carreres de muntanya s´han presentat al Museu Colet de Barcelona. L´acte al Museu Colet ha servit com tret de partida per a les <a href="http://www.buffskyrunner.com">Buff Skyrunner World Series</a> 2004, així com per a la selecció catalana de carreres de muntanya. Sota el patrocini de Buff, tant la competició internacional com l´equip que l´any passat va resultar vencedor en categoria masculina i femenina han donat per iniciada la temporada en la qual, segons es desprèn de les diferents declaracions, aquest esport deu donar un important salt endavant. L´acte va contar amb la participació de diverses autoritats, com el director general de l´esport de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Doñate; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Anton Fontdevila; el representant de la Federation of Sport at Altitude a Espanya, Jordi Marimon, i el director de les Buff Skyrunner World Sèries, Albert Balcells. Tots ells van voler destacar la trajectòria ascendent del skyrunning com esport, des dels seus primers passos en 1995 (any de fundació de la FSA i de l´inici de la seva col·laboració amb la FEEC) fins l´actualitat del patrocini de Buff, passant per la creació del circuit mundial. Anton Fontdevila va incidir en “l´alt nivell competitiu dels esportistes catalans, que intentaran de nou aquest any seguir totes les carreres del campionat i revalidar els èxits de les últimes temporades”. Jordi Marimon va destacar que “les carreres de skyrunning són equiparables a la Fórmula 1 de les carreres de muntanya”, i que “Catalunya té el millor equip de Fórmula 1 en aquesta competició”. Per la seva banda, Albert Balcells va repassar la història de la col·laboració de Buff amb la FSA i la selecció catalana, alhora que va explicar que en aquest 2004 l´empresa igualadina “serà el principal patrocinador de les <a href="http://www.buffskyrunner.com"> Skyrunner World Series</a>, a més d´assumir algunes tasques de coordinació i organització en col·laboració amb la FSA”. | Agustí Roc i Teresa Forn, a repetir títol Quant a la selecció catalana, tots els seus membres van estar presents en la presentació del Museu Colet, amb les figures d´Agustí Roc i Teresa Forn com líders d´un grup de deu esportistes que aspira a tot un any més. Roc i Forn, actuals campions del món, pretenen tornar a pujar al més alt del podi, encara que “serà un repte difícil, doncs el llistó està molt alt i els contrincants són molt durs, milloren dia a dia i saben que nosaltres som el rival a batre”, segons va assenyalar el seleccionador català, Lluís Aloy, qui va afegir que creu que té “un equip basat en una combinació d´experiència i joventut”. Aloy va aprofitar la presència d´una de les principals autoritats de l´esport català per a reclamar majors recursos per a una selecció catalana que va definir com “una petita pedra en la gran muntanya de les seleccions catalanes, però és que les grans muntanyes estan fetes de pedres petites”. Finalment, Ignasi Doñate, director general de l´esport de la Generalitat de Catalunya, va recollir el guant llançat per Aloy i es va comprometre a “mantenir i augmentar el suport a la selecció catalana de carreres de muntanya”, a la qual va agrair “el gran treball que està realitzant i els grans èxits que està obtenint, i que són una referència per als joves i per a l´esport català”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.