Joaquim Saiz. L´arribada

0
518

El dissabte 17 a les 19:00 en Quim Saiz entrava a San Clemente. Deixava enrera 578 quilòmetres recorreguts en 17 etapes i culminava un projecte que feia anys s´havia proposat. Les úlitmes etapes van ser molt relaxades. El no haver patit cap contratemps de consideració fins llavors el va permetre reduïr el volum quilomètric i realitzar etapes de tantsols 30 quilòmetres. La carretera també va acompanyar. L´antiga Nacional III amb molt poc trànsit degut a l´existència de la nova autovia A-3 el va permetre córrer molt més relaxat que en les primeres etapes per la N-340. El més destacable d´aquests dies va ser el seguiment que la prensa regional va fer de la seva aventura. La filial de la SER a Villarrobledo i l´emisora local "Onda San Clemente" el van entrevistar més d´un cop, així com la televisió autonòmica de Castilla La Mancha que el va entrevistar a l´alçada del pantà de Contreras. El dissabte 17 va ser un dia diferent. En Joaquim va haver de canviar la rutina que havia seguit des de l´1 d´abril. No va realitzar l´etapa pel matí sino que va començar a les 16:00h per arribar al poble a les 19:00 tal i com se l´hi havia demanat. Abans havia dinat acompanyat per la família i amics baixats des d´Alella i altres punts del Maresme. A les 16:00 va iniciar la seva última etapa, des de 10km passat Villanueva de la Jara fins a San Clemente. Va començar a córrer acompanyat d´un altre maratonià, Agustín Rosado Caballero, de 48 anys d´edat, fill de San Clemente i membre del C.A Villarrobledo, acredita 2h30´ en marató, marca aconseguida fa deu anys a València. Durant el trajecte s´hi van anar afegint fins a 11 atletes més. Nou del C.A San Clemente es van afegir a Sisante per recórrer els darrers 25km i 2 del Serra Marina d´Alella es van afegir als 15 darrers. Als pocs quilòmtres de l´inici de l´etapa, però, van haver d´aturar-se un moment. El diputat de Castilla la Mancha i Alcalde de Picazo, volia entregar un obsequi al Joaquim quan atravesés el poble.| A San Clemente se l´esperava amb expectació, tanta, que l´Alcalde va agafar el cotxe per anar a rebre´l a cinc quilòmetres de l´arribada; no es podia esperar. L´entrada al poble la fer per la "Calle del Carmen" precedit d´un cotxe de la policia local fent sonar les sirenes. A la gent que ja hi havia el carrer s´hi va anar afegint la que sortia pels portals i finestres al sentir la sirena de la policia. D´aquí al final va estar acompanyat de crits d´ànim. Endut per l´emoció es va oblidar dels plans que s´havia marcat pels darrers metres: Entrar trotant suau perquè la seva dona el pogués acompanyar, i gairabé s´oblida de saludar una tieta seva mancada de movilitat que l´esperava i a quí havia promés dedicar-li el primer moment d´entrada a San Clemente. Entre crits de l´estil "eres un Hacha", "bravo" y "venga Joaquin" va agafar la directe cap a la "Calle Boteros" fins entrar a la plaça del poble on l´esperaven més de trescentes persones. Allà l´esperaven les filles i amics i familiars tant de Catalunya com Cuenca. Entre abraçades i salutacions li van posar una corona de llorer i un grup d´atletes, agafant-lo pels peus, el van enlairar fins tenir-lo per sobre dels caps de la gent que es congregava a la plaça. Minuts després es dirigia cap a la porxada on s´havia adequat una zona pels parlaments. Allà l´alcalde va fer un sentit parlament i es va procedir a l´entrega d´un seguit d´obsequis: Dos rams de flors, un de l´ajuntament de San Clemente i un enviat expresament per l´Ajuntament d´Alella, una copa en nom del C.A San Clemente i una altre en nom de l´Ajuntament, una placa conmemorativa també donada per l´Ajuntament i un quadre i una medalla de la Virgen del Rus, patrona del poble. Després d´un breu parlament d´agraïment als vilatans que l´havien rebut, en Joaquim es va retirar dins l´ajuntament on s´havia habilitat una sala perquè vàries emisores de radio i TVE de Castilla la Mancha el poguessin entrevistar. Ara, en Quim ja ha culmitat la seva gesta però aquest veterà no s´atura. Ja té un altre objectiu. Menys "llarg" però igual d´ambiciós. Intentar participar al campionat del món de veterans que es realitzarà a Donostia el 2005.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.