Joaquim Saiz. L´arribada

0
439

El dissabte 17 a les 19:00 en Quim Saiz entrava a San Clemente. Deixava enrera 578 quilòmetres recorreguts en 17 etapes i culminava un projecte que feia anys s´havia proposat. Les úlitmes etapes van ser molt relaxades. El no haver patit cap contratemps de consideració fins llavors el va permetre reduïr el volum quilomètric i realitzar etapes de tantsols 30 quilòmetres. La carretera també va acompanyar. L´antiga Nacional III amb molt poc trànsit degut a l´existència de la nova autovia A-3 el va permetre córrer molt més relaxat que en les primeres etapes per la N-340. El més destacable d´aquests dies va ser el seguiment que la prensa regional va fer de la seva aventura. La filial de la SER a Villarrobledo i l´emisora local "Onda San Clemente" el van entrevistar més d´un cop, així com la televisió autonòmica de Castilla La Mancha que el va entrevistar a l´alçada del pantà de Contreras. El dissabte 17 va ser un dia diferent. En Joaquim va haver de canviar la rutina que havia seguit des de l´1 d´abril. No va realitzar l´etapa pel matí sino que va començar a les 16:00h per arribar al poble a les 19:00 tal i com se l´hi havia demanat. Abans havia dinat acompanyat per la família i amics baixats des d´Alella i altres punts del Maresme. A les 16:00 va iniciar la seva última etapa, des de 10km passat Villanueva de la Jara fins a San Clemente. Va començar a córrer acompanyat d´un altre maratonià, Agustín Rosado Caballero, de 48 anys d´edat, fill de San Clemente i membre del C.A Villarrobledo, acredita 2h30´ en marató, marca aconseguida fa deu anys a València. Durant el trajecte s´hi van anar afegint fins a 11 atletes més. Nou del C.A San Clemente es van afegir a Sisante per recórrer els darrers 25km i 2 del Serra Marina d´Alella es van afegir als 15 darrers. Als pocs quilòmtres de l´inici de l´etapa, però, van haver d´aturar-se un moment. El diputat de Castilla la Mancha i Alcalde de Picazo, volia entregar un obsequi al Joaquim quan atravesés el poble.| A San Clemente se l´esperava amb expectació, tanta, que l´Alcalde va agafar el cotxe per anar a rebre´l a cinc quilòmetres de l´arribada; no es podia esperar. L´entrada al poble la fer per la "Calle del Carmen" precedit d´un cotxe de la policia local fent sonar les sirenes. A la gent que ja hi havia el carrer s´hi va anar afegint la que sortia pels portals i finestres al sentir la sirena de la policia. D´aquí al final va estar acompanyat de crits d´ànim. Endut per l´emoció es va oblidar dels plans que s´havia marcat pels darrers metres: Entrar trotant suau perquè la seva dona el pogués acompanyar, i gairabé s´oblida de saludar una tieta seva mancada de movilitat que l´esperava i a quí havia promés dedicar-li el primer moment d´entrada a San Clemente. Entre crits de l´estil "eres un Hacha", "bravo" y "venga Joaquin" va agafar la directe cap a la "Calle Boteros" fins entrar a la plaça del poble on l´esperaven més de trescentes persones. Allà l´esperaven les filles i amics i familiars tant de Catalunya com Cuenca. Entre abraçades i salutacions li van posar una corona de llorer i un grup d´atletes, agafant-lo pels peus, el van enlairar fins tenir-lo per sobre dels caps de la gent que es congregava a la plaça. Minuts després es dirigia cap a la porxada on s´havia adequat una zona pels parlaments. Allà l´alcalde va fer un sentit parlament i es va procedir a l´entrega d´un seguit d´obsequis: Dos rams de flors, un de l´ajuntament de San Clemente i un enviat expresament per l´Ajuntament d´Alella, una copa en nom del C.A San Clemente i una altre en nom de l´Ajuntament, una placa conmemorativa també donada per l´Ajuntament i un quadre i una medalla de la Virgen del Rus, patrona del poble. Després d´un breu parlament d´agraïment als vilatans que l´havien rebut, en Joaquim es va retirar dins l´ajuntament on s´havia habilitat una sala perquè vàries emisores de radio i TVE de Castilla la Mancha el poguessin entrevistar. Ara, en Quim ja ha culmitat la seva gesta però aquest veterà no s´atura. Ja té un altre objectiu. Menys "llarg" però igual d´ambiciós. Intentar participar al campionat del món de veterans que es realitzarà a Donostia el 2005.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.