Presentació de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya 2004

0
537

El proper dia 27 d’abril, al Museu de l’Esport Melcior Colet de Barcelona, la Federation for Sport at Altitude (FSA), farà la presentació a l’estat espanyol de la tercera edició del Skyrunning World Championship Circuit (Circuit del Campionat del Món de Curses d’Alta Muntanya). Dins d’aquest acte, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que és la representant a Espanya de la FSA, presentarà la Selecció Catalana de l’especialitat que disputarà el circuit mundial. La Selecció Catalana compta, entre altres corredors, amb els actuals campions del món de l’especialitat: Agustí Roc i Teresa Forn. La FEEC, que té el reconeixement internacional de la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme), ja fa uns quants anys que competeix amb les Seleccions Catalanes d’Esquí de Muntanya, Escalada Esportiva i Curses de Muntanya. La Selecció Catalana de Curses de Muntanya, va participar per primer cop en un campionat mundial l’any 1998 i repetint la seva participació a l’any 2000, totes dues participacions quan el mundial es disputava a una sola cursa. A partir de l’any 2002, la FSA decideix organitzar un circuit de 7 curses que configuren el Campionat del Món. La Selecció Catalana va participar amb un gran èxit en aquesta primera edició, aconseguint el campionat mundial en categoria d’homes (Agustí Roc) i dos tercers llocs (Jordi Martín i Carme Tort). L’any 2003, al circuit mundial ja hi participen 19 països, entre ells Euskadi i Andorra, sens dubte alguns animats pels èxits de la Selecció Catalana. El 2003 la nostra selecció es supera a ella mateixa i aconsegueix el Campionat del Món en ambdues categories (Agustí Roc i Teresa Forn), així com el sub-campionat en dones (Anna Serra) i dos quarts llocs (Joan Colomer i Marta Busquets). L’acte al Museu Melcior Colet, s’iniciarà a les 12:30h i comptarà amb la presència, entre d’altres autoritats, del Secretari General de l’Esport, Sr. Rafael Niubò.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.