Aquest dimarts 13 d’abril de 2004, s’ha fet a L’Escala la presentació oficial de la 2ona edició de la Marató Empúries, L’Escala – Costa Brava, que s

0
622

A l’acte hi assistit el Delegat d’Esports de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Sagué que ha exposat la política esportiva del govern català, “l’esport educa i auto educa i a més suposa, per a la societat, un estalvi molt important en sanitat, al aconseguir millor salut pels ciutadans”. Sagué també ha parlat de les línies que segueixen des de la seva àrea, que són: la unitat, la transversalitat i la internacionalitat. A l’acte també hi ha participat el president de la Marató de Catalunya, Rafael Salinas, entitat que organitza la prova esportiva. Amb tot, Salinas ha confessat que en un principi dubtaven de la viabilitat de la iniciativa a L’Escala al tractar-se d’una població relativament petita. “Però va ser la tossuderia del seu alcalde, Josep Maria Guinart, que ens va fer començar l’any passat amb la marató. La veritat és que vam quedar sorpresos i contents de la bona acollida que vam rebre, superant totes les expectatives”, comentava Salinas. L’organització espera que amb el temps, aquest esdeveniment esportiu no només es consolidi com a tal a Catalunya, sinó que arribi a figurar com a un dels referents internacionals dins les curses de llarga distància. En aquest moment és la segona en importància a Catalunya, després de la que se celebra a Barcelona. El director del MAC Empúries, Xavier Aquilué, ha remarcat la vinculació de la Marató amb la cultura, la història i el lloc per on transcorre. “Aquest fet queda palès quan la marató s’inclou com a un dels actes destacats de la festa del Triumvirat Mediterrà. Aquesta té la capacitat d’oferir cultura, diversió, esport i història, tot dins el marc d’Empúries, entrada de les civilitzacions grega i romana a la Península Ibèrica”, deia Aquilué. L’alcalde de la vila, Josep Maria Guinart, ha tancat el torn de parlaments fent de nou referència a la història i a la idoneïtat del lloc per on transcorren els 42.195 quilòmetres d’aquesta cursa que té els seus orígens en un missatge de pau portat des d’Atenes fins a Marató. “Aquest 2004 és especial perquè ens vincula encara més amb els nostres orígens, Grècia. Ells organitzen i acullen les olimpíades aquest estiu, i L’Escala hi participarà de manera activa amb diferents actes relacionats amb la cultura i l’esport”. | El circuit començarà a les 8.30h del matí i tindrà una longitud, que és la oficial, dels 42.195 quilòmetres. El lloc de sortida serà el nucli medieval de Sant Martí d’Empúries, i el punt d’arribada també serà pròxim a Sant Martí. El recorregut d’aquest any serà més suau per dues raons: l’avançament de dates, per fer-lo coincidir com a acte pre Fòrum 2004, farà que les temperatures ambientals no siguin tan elevades com l’any passat; i el circuit transcorre per camins menys asfaltats i sense tantes rampes i pendents. Des de L’Escala s’arribarà fins a Sant Pere Pescador i també a Albons, fent que la Marató d’Empúries arribi a dues comarques: l’Alt i el Baix Empordà. També per aconseguir més participació d’esportistes de totes les categories i edats, s’ha inclòs la possibilitat de fer només una cursa, que tindrà una longitud de 15 quilòmetres. Els atletes, tot i que sortiran amb una diferència de temps (els de la marató completa i els del terç), recorreran un dels trams junts. Tots els corredors que s’ajustin a l’horari de pas trobaran el circuit tancat a la circulació rodada i degudament controlat per la Policia Local. Els temps màxim fixat per acabar la marató és de sis hores.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.