Joaquim Saiz: La recta final

0
404

En Quim Saiz afronta les últimes etapes del seu projecte d´unir Alella, poble on viu, amb San Clemente (Cuenca) poble que el va veure néixer. Si no hi ha cap entrebanc d´última hora el dissabte entrarà a San Clemente, a les 19:00h, tal i com li han sol·licitat des del poble per tal de poder organitzar-li una calurosa rebuda. Ahir va arribar a Requena provinent de Chiva en l´etapa que fins ara se li ha fet més feixuga degut als forts desnivells que ha tingut de superar al llarg dels 45 quilòmetres de recorregut així com el vent en contra i les baixes temperatures que en cap moment van superar els 10ºC. Per afrontar aquesta etapa i l´anterior en la que va creuar València , es va prendre dos dies de descans actiu el divendres i el dissabte recorrent 21 i 10km respectivament. Fins ara ha recorregut uns 450 quilòmetres en 12 etapes. Més de quatrecents quilòmetres a les cames donen per moltes anècdotes i curiositats. Aquí n´hi ha unes quantes: * Cada cinc quilòmetres te el cotxe de suport, del quilòmetre 30 al 45 es troben cada 2´5km aproximadament. Recorre 40km en 4h comptant les parades que realitza, hi ha dies que realitza parcials de 5km corrent per sota del 5 min/km. * El mòbil. Fins ara havia rebutjat aquesta tecnologia però durant el seu projecte s´ha convertit en una eina indispensable per mantenir-se comunicat amb el cotxe de suport. Córrer amb un mòbil li permet orientar-se allà on te dubte ja que el cotxe practicament sempre va per endevant; també li serveix per sol·licitar qualsevol ajuda que pugui necessitar entre les aturades que realitza cada cinc quilòmetres. * L´autovia de València. La manca de rutes alternatives a l´autovia en la sortida de València fins a Chiva el van fer dessistir de recórrer aquest tram. Això si, va buscar una carretera secundaria on realitzar el quilometratge corresponent a aquest parcial encara que no sigui sobre el recorregut. * La puntualitat del Quim ha fet d´anar de bòlit a l´equip de suport. En la 3a etapa, el primer punt de trobada l´havien establert a l´Arc de Barà. Els acompanyants van haver de deixar el cafè que s´estaven prenent a mitges quan van veure el Joaquim donant voltes a l´Arc per tal de no refredar-se. * L´autògraf. A l´Ampolla la dona que duia l´hostal on van dormir el va veure al diari. Davant la sorpresa de tothom li va demanar un autògraf. * El dia que els camioners el van animar: En l´etapa de Vinaròs a Torreblanca van ser molts els camions que al avançar-lo el van pitar alegrement i van fer senyals treient la mà per la finestra amb el polze amunt. Tres dies abans havia sortit a El Periodico, i el dia abans havia estat entrevistat a la radio. Sembla que els camioners es mantenien ben informats. * La Guardia Cívil: Fins al moment només s´ha creuat amb dues dotacions de la Benemérita … sembla que les carreteres són prou segures. | En Joaquim ara ja es troba davant de la recta final. Si no canvia el temps, li sobraran dies. Es troba fort i ho vol aprofitar. Ha fet càlculs i ha decidit que el proper pas serà realitzar tres etapes de 30 km, d´avui a dijous, saltant-se el dia de descans que tenia previst per avui. Divendres descansarà i entrarà dissabte al poble, on tant la gent de San Clemente com una bona colla d´amics d´Alella l´esperaran per rebre´l.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.