Joaquim Saiz: Els primers 200km

0
641

El passat dijous a les 8:00 del matí aproximadament en Joaquím Saiz va començar a realitzar el seu somni; unir els dos pobles que han marcat la seva vida: Alella, el poble que el va acollir als 11 anys i San Clemente (Cuenca) el poble que el va veure néixer. El trajecte que ha fet durant molts anys en cotxe, aquest cop el farà a peu, corrent, practicant l´esport que més s´estima. El dijous a Alella una bona colla de familiars, amics, companys d´atletisme i personalitats (inclòs l´alcalde) es van reunir davant de l´ajuntament per acomiadar-lo. Va ser una estona d´emocions contradictòries. Des de somriures còmplices fins a llàgrimes d´incomprensió passant per un "està ben boig" que se li va escapar a algú. A hores d´ara en Quim ja du més de 200km a les cames i està més motivat que el primer dia. A cada etapa recorre 45 km i té previst intercalar un dia de descans actiu cada tres o quatre etapes. Quan té el quilometratge fet es planta i l´endema arrenca d´allà on s´havia quedat. Avui (06/04/2004) ha acabat l´etapa passat Vinarós. Per arribar-hi, ha realitzat les següents etapes: 1er dia: Alella – Ordal 2on dia:: Ordal – Comarruga 3er dia:: Comarruga – Cambrils 4er dia: Cambrils – L´Ampolla 5e dia: Descans actiu. 10km des de l´Ampolla 6è dia: Ampolla (aprox) – Vinaròs| Les etapes les acostuma a córrer al matí, començant al voltant de les 8:00 i acabant cap allà les 12:30 / 13:00. El dia però comença força abans. A quarts de set del matí es lleva i a les 7:00 realitza un esmorzar molt fort per fer una bona càrrega d´hidrats. L´esmorzar consta de llet d´atmetlla, papilla de 8 cereals, llevadura de blat i kellogs, tot un còctel d´energia per aguantar durant el recorregut. Durant l´etapa també s´avitualla. Un cotxe conduit per un amic s´atura cada cinc quilòmetres, a dins, l´intendència. Durant els primers 15 km tansols beu aigua, però a partir d´aquí ho combina amb begudes isotòniques, i a partir del kilometre 20 també ingereix sòlids, concretament fruita. Un cop acabada l´etapa, després d´un bon massatge busquen un lloc per dinar, sopar i dormir. La necessitat d´hidrats marca el menú. Fins ara han passat per la taula macarrons, arrosos i fideuàs, acompanyat sempre d´amanides. Després de dinar realitza una migdiada i la resta de la tarda la dedica a descansar, atendre els mitjans (ahir la SER, avui la COPE) i a planificar l´etapa següent. A hores d´ara en Joaquim ja es troba en el segon "bloc" de d´etapes. El proper objectiu és arribar a Valènica, probablement dilluns. Li quedaran aleshores 6 dies per entrar a San Clemente.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.