Joaquim Saiz: Els primers 200km

0
392

El passat dijous a les 8:00 del matí aproximadament en Joaquím Saiz va començar a realitzar el seu somni; unir els dos pobles que han marcat la seva vida: Alella, el poble que el va acollir als 11 anys i San Clemente (Cuenca) el poble que el va veure néixer. El trajecte que ha fet durant molts anys en cotxe, aquest cop el farà a peu, corrent, practicant l´esport que més s´estima. El dijous a Alella una bona colla de familiars, amics, companys d´atletisme i personalitats (inclòs l´alcalde) es van reunir davant de l´ajuntament per acomiadar-lo. Va ser una estona d´emocions contradictòries. Des de somriures còmplices fins a llàgrimes d´incomprensió passant per un "està ben boig" que se li va escapar a algú. A hores d´ara en Quim ja du més de 200km a les cames i està més motivat que el primer dia. A cada etapa recorre 45 km i té previst intercalar un dia de descans actiu cada tres o quatre etapes. Quan té el quilometratge fet es planta i l´endema arrenca d´allà on s´havia quedat. Avui (06/04/2004) ha acabat l´etapa passat Vinarós. Per arribar-hi, ha realitzat les següents etapes: 1er dia: Alella – Ordal 2on dia:: Ordal – Comarruga 3er dia:: Comarruga – Cambrils 4er dia: Cambrils – L´Ampolla 5e dia: Descans actiu. 10km des de l´Ampolla 6è dia: Ampolla (aprox) – Vinaròs| Les etapes les acostuma a córrer al matí, començant al voltant de les 8:00 i acabant cap allà les 12:30 / 13:00. El dia però comença força abans. A quarts de set del matí es lleva i a les 7:00 realitza un esmorzar molt fort per fer una bona càrrega d´hidrats. L´esmorzar consta de llet d´atmetlla, papilla de 8 cereals, llevadura de blat i kellogs, tot un còctel d´energia per aguantar durant el recorregut. Durant l´etapa també s´avitualla. Un cotxe conduit per un amic s´atura cada cinc quilòmetres, a dins, l´intendència. Durant els primers 15 km tansols beu aigua, però a partir d´aquí ho combina amb begudes isotòniques, i a partir del kilometre 20 també ingereix sòlids, concretament fruita. Un cop acabada l´etapa, després d´un bon massatge busquen un lloc per dinar, sopar i dormir. La necessitat d´hidrats marca el menú. Fins ara han passat per la taula macarrons, arrosos i fideuàs, acompanyat sempre d´amanides. Després de dinar realitza una migdiada i la resta de la tarda la dedica a descansar, atendre els mitjans (ahir la SER, avui la COPE) i a planificar l´etapa següent. A hores d´ara en Joaquim ja es troba en el segon "bloc" de d´etapes. El proper objectiu és arribar a Valènica, probablement dilluns. Li quedaran aleshores 6 dies per entrar a San Clemente.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.