4t. GRAN PREMI CIRCUIT DE CATALUNYA

0
481

El proper diumenge 4 d’abril es celebrarà el 4t. Gran Premi Circuit de Catalunya – Cursa Diari Sport, que tal i com indica el seu nom té la gran particularitat de que serà el Circuit de Montmeló la pista on els participants faran les curses. Després de la iniciativa començada l’any 2.001, aquesta quarta edició ja consolida un esdeveniment esportiu on tots els participants podran gaudir d’una bona experiència, conèixer des de dins el Circuit de Montmeló, i a la vegada contribuir en una causa solidària. És planteja un doble repte: el de millorar el rècord de participació i el d’arrelar aquesta cursa d’una manera definitiva dintre del calendari atlètic català. També com les edicions precedents, aquesta iniciativa té com a objectiu principal recaptar fons destinats als projectes d’investigació impulsats per a la Fundació Esclerosi Múltiple. Tots els participants tindran el plaer de gaudir d’un paratge únic i contribuir a una causa noble, ja que la totalitat de la recaptació de la inscripció dels participants anirà a la Fundació Esclerosi Múltiple per a pal·liar els efectes d’una malaltia que limita i incapacita físicament a qui la pateix. El preu de la inscripció és de 10 € per participant, i 5 € per als menors de 15 anys. La matinal constarà de dues curses amb sortida conjunta a les 11.00 hores. Una que donarà una volta al Traçat Nacional, de 3.000 metres, i la segona, de 8.000 metres que recorrerà una volta al circuit Nacional i una altra al traçat Gran Premi. Les inscripcions es poden formalitzar a la Federació Catalana d’Atletisme i als punts habituals de les curses de fons. Aquesta iniciativa pretén ser una festa de l’atletisme català que amb la motivació d’una bona causa pot unir a la gent de l’atletisme i gaudir en família d’una jornada dominical inoblidable. De fet aquest dia s’ha convertit en una jornada de portes obertes del Circuit de Catalunya, ja que tant els participants com els acompanyants poden conèixer des de dins aquesta magnífica instal·lació esportiva. | La Federació Catalana té la il·lusió d’aconseguir un gran èxit en aquesta iniciativa atlètica i solidària, i la intenció de donar-li continuïtat en els propers anys. L´esclerosi múltiple (EM) és una malaltia del sistema nerviós central (SNC) en el qual s´hi diferencien dues parts principals: cervell i medul·la espinal. Envoltant i protegint les fibres nervioses del SNC hi ha un material compost per proteïnes i greixos anomenat mielina que facilita la conducció dels impulsos elèctrics entre les fibres nervioses. En l´Esclerosi Múltiple la mielina es perd en múltiples àrees, deixant en ocasions cicatrius (esclerosi). Aquestes àrees lesionades es coneixen també amb el nom de plaques de desmielinització. L´Esclerosi Múltiple no és ni contagiosa, ni hereditària, ni mortal. .Malauradament, l’esclerosi múltiple encara no té cura, i a Catalunya afecta a 4.000 persones. La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) va néixer l’any 1989 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’esclerosi múltiple i potenciar la investigació. Actualment la FEM disposa de 4 Hospitals de Dia a Catalunya i un Centre Especial de Treball.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.