Un atleta de 60 anys recorrerà els 580 quilòmetres que separen Alella del seu poble natal

0
474

Mai és tard per materialitzar un somni. El de Joaquim Sáiz Martínez, un atleta de 60 anys, és realitzar corrent els 580 quilòmetres que separen Alella (el Maresme), on resideix des dels 11 anys, del municipi de San Clemente, a Conca, on va néixer. L’aventura, que durarà 17 dies, començarà el pròxim 1 d´abril i quan arribi a San Clemente, un poble d´uns 8.000 habitants, l´esperarà una calorosa acollida, ja que, segons ha explicat Sáinz "he parlat amb l´alcalde i m´ha dit que tot el poble està molt animat amb aquest repte”. Sáiz va arribar a Alella fa 49 anys acompanyat de la seva família que, com moltes altres, van deixar enrere la seva terra d´origen buscant una vida millor. Ara, aquest aventurer, entrenat en desenes de carreres, pretén fer el camí a la inversa i amb tan pocs mitjans com en aquell primer viatge. L´1 d´abril partirà d´Alella i preveu arribar a San Clemente 17 dies després. Correrà una marató diària. "Faré unes dotze etapes de 42 quilòmetres cadascuna i em reservo quatre o cinc dies intercalats per descansar o per qualsevol incidència que pugui passar", ha explicat. A sobre únicament portarà una motxilla amb barretes energètiques i un telèfon mòbil per si necessita contactar amb la seva dona, que no el perdrà de vista en cap moment des del cotxe d´assistència, en què també viatjarà "un bon amic que s´ha ofert voluntari". Sáiz es va iniciar en l´atletisme tard, als 40 anys, corrent en carreres populars. Als 45 anys, va córrer els 42 quilòmetres de la marató en 2:40 hores, un resultat gens menyspreable perquè "el rècord del món està en 2:05 hores". La seva meta següent van ser els 100 quilòmetres i, de nou, la va complir. Va fer una marca de 08:31 hores i es va classificar entre els 30 primers corredors. El 1987, va rebaixar el seu propi rècord en 16 minuts.| No obstant això, ell tenia el somni de "córrer des d´Alella, on visc des de fa 49 anys, fins a San Clemente, el municipi de Conca en què vaig néixer i vaig créixer fins als 11 anys i al qual retorno amb freqüència, sempre que puc". Fins ara no havia pogut fer realitat el seu objectiu perquè "treballava de paleta i no tenia temps, però m´he agafat dos anys d´atur per poder fer el que realment m´agrada, que és l´atletisme i córrer", ha explicat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.