Victòria de la selecció catalana de triatló al campionat d´Espanya

0
435

La selecció catalana de duatló va assolir la primera posició als campionats d´Espanya de duatló per autonomies disputats el passat cap de setmana a Sant Joan de les Abadesses. Els esportistes catalans van sumar un total de 107 punts, la Comunitat de Madrid i la selecció d´Euskadi van classificar-se en segona i tercera posicions amb 99 i 97 punts, respectivament. El Club Triatló Sant Joan de les Abadesses va organitzar l´esdeveniment de forma impecable amb gran espectacularitat, comptant amb la participació de 554 atletes de 17 comunitats que van quedar distribuïts en 4 proves configurades amb la distància curta de 5 km de cursa a peu, 20 km de ciclisme i 2,5 km de cursa a peu. La puntuació va estar subjecta als 6 millors resultats de les 5 categories de cada sexe (en total 10 resultats possibles). La tarda del dissabte van tenir protagonisme els més joves i al primer sector de la cursa inicial, reservada per les noies de les categories cadets i júniors es va formar un triplet català al cap de cursa amb les júniors Adriana Farrés i les germanes Sara i Laura Díaz, que van iniciar el segment de ciclisme amb una avantatge d´un minut i mig sobre María del Prado Vivas (Extremadura), atleta que va realitzar un esplèndid parcial de ciclisme neutralitzant al cap de cursa a l´inici de la tercera volta del circuit demarcat a la carretera de Camprodon. Tant fort va tirar l´extremenya que Laura Díaz va perdre contacte amb el grup. Sara Díaz va creuar la línia de meta en primera posició, quedant Catalunya en primera posició d´aquesta categoria, seguides per Madrid i Extremadura. Dins les cadets, Maider Vallina (Euskadi) es va classificar en primera posició i la selecció de Múrcia va assolir la primera posició, amb València i Euskadi en segona i tercera posicions, respectivament. | La segona prova reservada a cadets i júniors masculins va comptar amb el domini de David Tovar (Extremadura) que va creuar la línia d´arribada en primera posició imposant-se al seus companys del grup capdavanter de ciclisme Oscar David Padrón (Canàries) i Francesc Godoy (Catalunya). Les seleccions d´Extremadura, Catalunya i Canàries van formar el pòdium dels júniors. Ibon Robles (Euskadi) va ser el primer cadet i les seleccions d´Andalusia, Madrid i Extremadura van configurar el pòdium del més joves. La matinal del diumenge es va presentar relativament favorable pel seleccionador català Joan Mayoll i el domini extremeny del dissabte va quedar compensat amb nombroses classificats d´honor amb equipacions de Catalunya, Madrid i Euskadi. Les dones de les categories absolutes, veteranes i sub 23 van prendre la sortida a les 9 del matí desprès de guardar un minut de silenci pels afectats pel recent atemptat del dia 11. La campiona d´Espanya de triatló d´hivern Inmaculada Pereiro (Cantàbria) va creuar la línia de meta en primera posició, realitzant una autèntica exhibició tàctica: va prendre una lleugera avantatge al final del primer segment que li va permetre iniciar el ciclisme en solitari, sector a on va obrir un minut de diferència sobre un grup perseguidor de 8 unitats. Les atletes catalanes van tenir presència al grup perseguidor de Pereiro, tot i que Elisabet Ruz va perdre la roda del grup per problemes mecànics, 3 catalanes van formar part part de les 8 perseguidores amb Núria Padrisa dirigint la persecució, Eva Ledesma (la revelació d´aquesta temporada a Catalunya) que al final va creuar la línia de meta en segona posició absoluta i Maria Sarrado que va afrofitar el ritme del grup per guanyar a la categoria sub 23. Madrid, Catalunya i Euskadi van formar el pòdium absolut, i Catalunya, Múrcia i Extremadura van dominar la categoria sub 23. Asunción Torres (Andalusia) va ser la primera veterana i la catalana Marisol Oliva va finalitzar en segona posició quedant el pòdium veterà format per Catalunya, Madrid i Andalusia. La prova final va oferir un espectacle esportiu de gran nivell i la presència d´Ivan Raña (Galícia) a la línia de sortida va ser un complement més davant la rivalitat que van mostrar els competidors, amb 18 participants que van creuar la línia de meta a menys d´un minut del primer classificat. A la primera de les dues voltes del primer sector de la prova no es van obrir espais, i Félix Javier Martínez (Cantàbria), Enrique Meneses (Madrid), Miquel Capó (Illes Balears), Jordi Elías (Catalunya) i Ivan Raña (Galícia) van ser dels primers en incorporar-se al ciclisme. Xavier Llobet (Catalunya) va recuperar posicions passant a formar part del grup capdavanter de ciclisme. Al primer tram de pujada de la segona volta ciclista el manresà Llobet va abandonar el grup i en solitari va fer una exhibició ciclista, aconseguint creuar la línia de meta en primera posició al final del tercer segment amb només 14 segons de diferència sobre l´egarenç Elías i 18 sobre el cantabre Martínez, segon i tercer classificats, respectivament. El tortosí Josep Manel Juárez va realitzar un treball titànic portant l´iniciativa en la fusió de 3 grups ciclistes, i que amb desenes d´integrants van realitzar una fulgurant segona transició. Catalunya, Illes Balears i Madrid van configurar el pòdium absolut. Francisco Ezequiel Lázaro (Extremadura) va ser el primer sub 23 en meta, quedant primeres les seleccions de Catalunya, Euskadi i Madrid. German del Pino (Castilla La Mancha) va ser el primer veterà i la selecció de Catalunya va assolir una valuosa segona posició, amb Euskadi primers i Castilla La Mancha tercers. El Club Triatló Sant Joan de les Abadesses va oferir un exemplar equilibri entre rivalitat i agermanament pròpies d´aquest tipus de competicions, al temps que es consolida com organitzador de proves de duatló de primer nivell.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.