DRISS LAKHOUAJA GUANYA LA MARATÓ DE BARCELONA

0
531

El marroquí Driss Lakhouaja, amb un temps de 2h.15’59”, ha guanyat aquest matí la 27ª edició de la Marató Nissan X-Trail de Barcelona, que ha assolit la seva segona major participació de la història amb més de 6.000 corredors, uns 2.000 d’ells a la cursa de 13,5 kms. que s’ha celebrat paral·lelament amb la victòria absoluta de Roger Roca i la de Laura Rossell entre les dones. La sueca Karin Schön, quaranta-sisena de la general amb 2h.52’44”, ha estat la guanyadora de la marató en categoría femenina. Lakhouaja, un marroquí de 31 anys afincat a Catalunya des de 1994 i que defensa els colors del Fila Team, no ha pres el cap de la cursa fins el quilòmetre 39, en plena ascensió de les Rambles, quan ha superat el kenià Wilson Kiprono Kemei, l’home que comandava la prova. L’atleta marroquí, que disputaba la seva segona marató després d’haver quedat quince l’any pasat a Rótterdam (2h.17’23”) en el seu debut, s’havia mantingut sempre en un segon terme en el grup capdavanter de vuit unitats que s’havia format poc després del quilòmetre 10 amb els kenians Hosea Kipyego, Willy Korir, Wilson Kiprono Kemei, Peter Kipserem y Charles Cherono, el també marroquí Abdeslam Serrokh i l’espanyol Oscar Martín. I inclús havia perdut contacte amb aquest grup al pas per el quilòmetre 18 a consequència de les estrebades dels atletes kenians, que mai van portar un ritme regular. Per la mitja marató, que s’ha cobert en un discret temps de 1h.06’17”, ha passat primer Korir, que feia les funcions de llebre, seguit pel seu compatriota Kiprono Kemei, Serrokh, Kipserem i Cherono, mentre que Lakhouaja ho feia setè a una dotzena de segons inmediatament després de Kipyego. “Les llebres no estaven seguint un ritme regular i per això he decidit anar a la meva”, ha explicat Lakhouaja després d’arribar a la meta. Al quilòmetre 25, el marroquí ja portava uns dos-cents metres de desaventatge respecte al grup del davant i al 30, quan s’ha retirat Korir, ha començat la remuntada de Lakhouaja, que ha anat sobrepassant rivals fins a posarse primer al quilómetre 39. Lakhouaja ha arribat a la meta de l’avinguda Maria Cristina amb un minut i quaranta sis segons d’avantatge respecte a l’andorrà Toni Bernadó, que ha aprofitat l’enfonsament final de la resta d’africans –molt afectats per el calor que avui ha fet a Barcelona- per entrar segon amb 2h.17’45” i revalidar el títol de campió de Catalunya assolit l’any passat. La sueca Karin Schön, de 41 anys, ha aprofitat per la seva banda l’abandonament de la gran favorita al triomf, la Barcelona Eva Sanz, que s’ha retirat al quilòmetre 22 després de passar primera la mitja marató en 1h.16’08”, per obtenir la victoria en categoría femenina per davant de la grega nacionalitzada irlandesa Alexandra Papanayotou, segona amb 2h.48’35”, i la sabadellenca i debutant Esther Solera, nova campiona de Catalunya amb 2h.51’59”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.