Manuel Méndez i Eva Ledesma els millors a Castellfollit de la Roca

0
427

La Unió Esportiva Castellfollit de la Roca va organitzar el campionat nacional de Catalunya de duatló per grups d´edat el passat diumenge 7 de març. La prova, segona del circuit català de la especialitat, es va disputar sobre la distància curta amb 5 km de cursa a peu, 20 km de ciclisme de carretera i 2 km de cursa a peu, comptant amb 203 inscrits. La incorporació al ciclisme va presentar problemes a nombrosos participants que no van preveure la dificultat de pujar-se a la bicicleta en sentit ascendent, fet que va marcar la formació del grup ciclista capdavanter de 10 unitats, amb 4 atletes del C.N. Reus Ploms: els germans Josep Manel i Francesc Juárez, Lluís Buscail i Xavier Queralt, 3 del Triatló Moià: Sergi Rodríguez, Joan Capdevila i Toni Martín, 2 de l´Esportiu Picornell: Héctor Colom i Joan Montguillot, i 1 representant del C.N. Mataró: Manuel Méndez. Méndez tot i que no va utilitzar els pedals de bicicleta especials de duatló va realitzar una cursa quasi modèlica: a l´inici de la competició va marcar el ritme de cursa, al km 15 de ciclisme va col•laborar per neutralitzar un atac de "Ciscu" Juárez, per arrodonir la situació prenent l´iniciativa just abans de la segona transició, situant-se primer a l´inici del tercer segment i arribant a meta en primera posició amb un temps final de 58 min 54 s, amb només 3 segons d´avantatge sobre Juárez, classificat en segona posició. Buscail després de 2 temporades absent va assolir el tercer graó del podi amb un registre final de 59 min 8 s.| Sergi Rodríguez (Moià) va aconseguir el primer premi especial oferit per l´organitzador com al•licient afegit a la disputa absoluta de la prova per arribar primer a la transició al ciclisme, i l´actual líder del circuit Josep Manel Juárez (C.N. Reus Ploms) va assolir l´altre premi especial al pas per la màxima dificultat ciclista. Eva Ledesma (INEFC Lleida) va assolir una nova victòria al circuit català de duatló, dominant la competició des de l´inici i creuant la l´ínia d´arribada amb un temps final de 1 h 8 min 34 s. Maria Sarrado (C. N. Reus Ploms) i Mònica Pellejero (C.N. Mataró) van finalitzar la prova en segona i tercera posicions amb uns temps de 1 h 11 min 5 s i 1 h 12 min 23 s, respectivament. Totes dues van avançar nombroses posicions al dur circuit de ciclisme. El Club Natació Reus Ploms i el Centre Natació Mataró van guanyar la classificació per equips en categoria masculina i femenina, respectivament. La classificació completa per grups d’edat és accesible des de la web de la Federació Catalana de Triatló www.triatlo.org. L’organitzador va completar una esplèndida diada esportiva amb 3 proves de duatló infantil.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.