Manuel Méndez i Eva Ledesma els millors a Castellfollit de la Roca

0
351

La Unió Esportiva Castellfollit de la Roca va organitzar el campionat nacional de Catalunya de duatló per grups d´edat el passat diumenge 7 de març. La prova, segona del circuit català de la especialitat, es va disputar sobre la distància curta amb 5 km de cursa a peu, 20 km de ciclisme de carretera i 2 km de cursa a peu, comptant amb 203 inscrits. La incorporació al ciclisme va presentar problemes a nombrosos participants que no van preveure la dificultat de pujar-se a la bicicleta en sentit ascendent, fet que va marcar la formació del grup ciclista capdavanter de 10 unitats, amb 4 atletes del C.N. Reus Ploms: els germans Josep Manel i Francesc Juárez, Lluís Buscail i Xavier Queralt, 3 del Triatló Moià: Sergi Rodríguez, Joan Capdevila i Toni Martín, 2 de l´Esportiu Picornell: Héctor Colom i Joan Montguillot, i 1 representant del C.N. Mataró: Manuel Méndez. Méndez tot i que no va utilitzar els pedals de bicicleta especials de duatló va realitzar una cursa quasi modèlica: a l´inici de la competició va marcar el ritme de cursa, al km 15 de ciclisme va col•laborar per neutralitzar un atac de "Ciscu" Juárez, per arrodonir la situació prenent l´iniciativa just abans de la segona transició, situant-se primer a l´inici del tercer segment i arribant a meta en primera posició amb un temps final de 58 min 54 s, amb només 3 segons d´avantatge sobre Juárez, classificat en segona posició. Buscail després de 2 temporades absent va assolir el tercer graó del podi amb un registre final de 59 min 8 s.| Sergi Rodríguez (Moià) va aconseguir el primer premi especial oferit per l´organitzador com al•licient afegit a la disputa absoluta de la prova per arribar primer a la transició al ciclisme, i l´actual líder del circuit Josep Manel Juárez (C.N. Reus Ploms) va assolir l´altre premi especial al pas per la màxima dificultat ciclista. Eva Ledesma (INEFC Lleida) va assolir una nova victòria al circuit català de duatló, dominant la competició des de l´inici i creuant la l´ínia d´arribada amb un temps final de 1 h 8 min 34 s. Maria Sarrado (C. N. Reus Ploms) i Mònica Pellejero (C.N. Mataró) van finalitzar la prova en segona i tercera posicions amb uns temps de 1 h 11 min 5 s i 1 h 12 min 23 s, respectivament. Totes dues van avançar nombroses posicions al dur circuit de ciclisme. El Club Natació Reus Ploms i el Centre Natació Mataró van guanyar la classificació per equips en categoria masculina i femenina, respectivament. La classificació completa per grups d’edat és accesible des de la web de la Federació Catalana de Triatló www.triatlo.org. L’organitzador va completar una esplèndida diada esportiva amb 3 proves de duatló infantil.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.