Blanco acaba quart a l´estatal i manté l´opció d´anar al Mundial

0
552

Santiago de compostel·lan L´atleta lloretenc del GEiEG Josep Lluís Blanco manté les opcions per anar al Mundial de Cros, que es disputarà a Brussel·les el 21 de març, després de la bona cursa que va protagonitzar ahir a Santiago de Compostel·la. El lloretenc va acabar quart, fora, per una posició, dels llocs que atorguen aquest privilegi, tot i que es perfila com el sisè integrant del combinat espanyol a la prova. Blanco va començar molt fort la carrera, controlant des de la tercera o quarta posició, mentre un dels candidats per la victòria, que al final va acabar decebent, Reyes Estévez, imprimia un ritme molt fort als primers compassos de la prova. Estévez només va poder seguir marcant aquest ritme, durant, més o menys, un quilòmetre i mig, arribant a una fase amb alternances en el lideratge de la prova fins al segon quilòmetre, en què el lloretenc va agafar les regnes del grup per continuar amb un ritme ràpid i poder descartar rivals que li prenguessin la plaça mundialista. L´estratègia de Blanco va funcionar finsa la segona baixada de la prova, en què, una topada amb Isaac Viciosa que va estar a punt de fer caure el lloretenc, el va descentrar de la prova i li va fer perdre uns metres que el van fer desistir de les opcions de victòria, en una prova en què es va imposar Antonio Martínez, davant de Carlos Garcia, després d´un magnífic esprint final.| El lloretenc va declarar que «el circuit era molt dolent i he tornat a notar molèsties al peu», afegint-hi que «en cap moment m´he trobat còmode», tot i que va confessar que «estic content per la cursa que he fet». En relació amb la seva participació al Mundial, l´atleta selvatà va declarar que «em faria molta il·lusió anar-hi, ja que seria l´atleta estatal amb més participacions consecutives». Tot i això, és conscient que l´última paraula l´ha de tenir el seleccionador i sap que «demà (avui) prendrà la solució, però crec que tinc moltes opcions després de la cursa d´avui (ahir)». Pel que fa a la cursa femenina, l´atleta gironina Gemma Masnou, va aconseguir finalitzar en el lloc 21, en una prova en la qual es va imposar amb total autoritat Amaia Piedra i en la qual les catalanes Judit Pla i Sílvia Muntané van aconseguir classificar-se pel Mundial. Resultats: Cros femení: 1. Amaia Piedra, 26.27; 2. Teresa Recio, a 7 s.; 3. Judit Pla, a 15 s.; 4. Alessandra Aguilar, a 26 s.; 5. Sílvia Montané, a 45 s.; 21. Gemma Masnou, a 2.43. Cros curt masculí: 1.Antonio Martínez, 12.41; 2.Carlos Garcia, a 1 s.; 3.Isaac Viciosa, a 5 s.; 4.José Luis Blanco, a 8 s.; 5.Francisco Alves, a 12 s.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.