La Marató Nissan X-Trail de Barcelona és la més antiga d’Espanya, El proper 21 de març arribarà a la seva 27a edició

0
615

Encara que sembli mentida, fa 26 anys a Espanya només es celebrava una única cursa de marató, la del campionat estatal que organitzava la Federación Española de Atletismo. I en aquest entorn, un 12 de març de 1978, quan al nostre pais gairebé ningú corria curses de 42 km. i 195 metres, 187 agosarats aventurers es van apuntar a la primera edició de la Marató de Catalunya, que va tenir lloc al Baix Empordà, amb sortida i arribada a Palafrugell, gràcies a la iniciativa de Ramon Oliu, un català afincat a Nova York i nacionalitzat nord-americà. El proper dia 21 de març, aquella pionera cursa que ara es diu Marató Nissan X-Trail de Barcelona i es celebra en un recorregut amb sortida i arribada a la capital catalana, complirà la seva 27 edició. Cap altra cursa de marató a Espanya ho ha assolit encara, doncs la Maratón Popular de Madrid hi arribarà el 25 d’abril i la de Donostia, el proper mes de novembre. La de Barcelona és, doncs, la més veterana de les maratons que es celebren a Espanya i en la actualitad és una de les dues úniques que es fan a Catalunya ademés de la Marató d’Empúries. La Marató de Barcelona estrena a Nissan X-Trail com ‘sponsor’ principal i amb ell, un nou concepte de patrocini actiu que es basa directament en recolzar en tot moment als corredors perquè aconsegueixin el seu objectiu, és a dir, arribar a la meta. Així mateix, la Marató contarà una vegada més amb el patrocini esportiu de la signatura Fila. Es tracta d´una organització conjunta de l´ajuntament de Barcelona, de l’Ajuntament de Barcelona, l’entitat Marathon Catalunya i Grau & Barrau Asociados amb la col•laboració tècnica de la Federació Catalana d’Atletisme. El recorregut d’aquest any serà idèntic al de les dues darreres edicions, amb sortida i arribada a l’avinguda Maria Cristina, davant de les fonts de Montjuïc, i totalment plà. Els participants tindran un marge de 6 hores per completar els 42,195 kms. del recorregut, que anirà primer cap a L’Hospitalet, tornarà per la Gran Via, entrarà al barri de Sant Andreu, on hi haurà la mitja marató, i passarà després per el Fòrum Universal de les Cultures, la Vila Olímpica i les Rambles abans d’arribar una altra vegada al punt de partida. La principal novetat d’aquest any és la creació d’una cursa de 13,5 km. amb sortida conjunta i arribada al mateix escenari que la marató per a la qual els participants disposaran d’un marge d’una hora i 45 minuts per acabar-la.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.