La Marató Nissan X-Trail de Barcelona és la més antiga d’Espanya, El proper 21 de març arribarà a la seva 27a edició

0
458

Encara que sembli mentida, fa 26 anys a Espanya només es celebrava una única cursa de marató, la del campionat estatal que organitzava la Federación Española de Atletismo. I en aquest entorn, un 12 de març de 1978, quan al nostre pais gairebé ningú corria curses de 42 km. i 195 metres, 187 agosarats aventurers es van apuntar a la primera edició de la Marató de Catalunya, que va tenir lloc al Baix Empordà, amb sortida i arribada a Palafrugell, gràcies a la iniciativa de Ramon Oliu, un català afincat a Nova York i nacionalitzat nord-americà. El proper dia 21 de març, aquella pionera cursa que ara es diu Marató Nissan X-Trail de Barcelona i es celebra en un recorregut amb sortida i arribada a la capital catalana, complirà la seva 27 edició. Cap altra cursa de marató a Espanya ho ha assolit encara, doncs la Maratón Popular de Madrid hi arribarà el 25 d’abril i la de Donostia, el proper mes de novembre. La de Barcelona és, doncs, la més veterana de les maratons que es celebren a Espanya i en la actualitad és una de les dues úniques que es fan a Catalunya ademés de la Marató d’Empúries. La Marató de Barcelona estrena a Nissan X-Trail com ‘sponsor’ principal i amb ell, un nou concepte de patrocini actiu que es basa directament en recolzar en tot moment als corredors perquè aconsegueixin el seu objectiu, és a dir, arribar a la meta. Així mateix, la Marató contarà una vegada més amb el patrocini esportiu de la signatura Fila. Es tracta d´una organització conjunta de l´ajuntament de Barcelona, de l’Ajuntament de Barcelona, l’entitat Marathon Catalunya i Grau & Barrau Asociados amb la col•laboració tècnica de la Federació Catalana d’Atletisme. El recorregut d’aquest any serà idèntic al de les dues darreres edicions, amb sortida i arribada a l’avinguda Maria Cristina, davant de les fonts de Montjuïc, i totalment plà. Els participants tindran un marge de 6 hores per completar els 42,195 kms. del recorregut, que anirà primer cap a L’Hospitalet, tornarà per la Gran Via, entrarà al barri de Sant Andreu, on hi haurà la mitja marató, i passarà després per el Fòrum Universal de les Cultures, la Vila Olímpica i les Rambles abans d’arribar una altra vegada al punt de partida. La principal novetat d’aquest any és la creació d’una cursa de 13,5 km. amb sortida conjunta i arribada al mateix escenari que la marató per a la qual els participants disposaran d’un marge d’una hora i 45 minuts per acabar-la.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.