La XXVII Marató Nissan X-Trail de Barcelona serà una altra vegada campionat de Catalunya absolut

0
463

La XXVII Marató Nissan X-Trail de Barcelona, que es celebrarà el proper dia 21 de març en un circuit amb sortida i arribada a l’avinguda Maria Cristina de la capital catalana, serà al mateix temps el Campionat de Catalunya absolut, veterà i universitari de marató. Al títol català d’aquestes categores hi optaran els primers classificats a la Marató de Barcelona que tinguin llicència en vigor per la Federació Catalana d’Atletisme. Nissan serà el patrocinador d’aquesta edició i el seu vehicle Nissan X-Trail el cotxe de la competició que recolzarà en tot moment al corredor cap a la meta amb un patrocini actiu, de qualitat i compromès amb la més esforçada de les “proves de ruta” El Campionat de Catalunya absolut de marató, que celebrarà la seva 28ª edició en categoria masculina i la 27ª en la femenina, coincidirà per 19a vegada en la seva història amb la Marató de Barcelona. El primer campionat català, encara que només en categoria masculina, va tenir lloc l’any 1934 a Barcelona amb victòria de Joan Font, però van passar 44 anys fins que no es va celebrar el segon, ja amb el títol d’homes i dones en joc, que va coincidir amb la primera edició de la llavors denominada Marató de Catalunya –ara Marató de Barcelona– celebrada al Baix Empordà amb el trajecte Palafrugell-Calella-Regencós-Pals-Torroella de Montgrí i tornada. Josep Pro i Matilde Gómez en van ser els primers catalans i campions de Catalunya. | Benito Ojeda, amb set títols, i Joaquima Casas, amb sis, són l’home i la dona que més vegades han guanyat el Campionat de Catalunya de marató. Ojeda, que també ha estat dues vegades campió d’Espanya de la especialitad (2000 i 2001), ho va assolir per primera vegada el 1993 i després va repetir el 1994, 1996, 1998, 1999, 2001 i 2002. Casas, per la seva banda, va guanyar el seu primer i darrer títol camb 18 anys de diferència. Es va estrenar el 1980 i va pujar per darrera vegada al lloc més alt del podi el 1998 (amb 47 anys) després de guanyar també el 1981, 1983, 1986 i 1987. Els vigents campions de Catalunya són l’andorrà Toni Bernadó i Carme Ballesteros, que van ser els primers atletes amb llicència de la Federació Catalana a la darrera edició de la Marató de Catalunya. La Marató de Barcelona, que estrenarà a Nissan X-Trail com a ‘sponsor’ principal i comptarà una altra vegada amb el patrocini esportiu de Fila, que aportarà a alguns dels seus millors atletes a la prova, presenta com a principal novetat aquest any la creació d’una cursa paral•lela de 13,5 qm. amb sortida i arribada al mateix escenari que la marató.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.