Per primera vegada a Espanya, gràcies a la tecnologia ChampionChip La XXVII Marató Nissan X-Trail de Barcelona farà servir xips d’un sol us el proper

0
1853

La XXVII Marató Nissan X-Trail de Barcelona es convertirà, el proper dia 21 de març, en la primera cursa atlètica a Espanya que farà servir xips d’un sol us per a confeccionar de manera automàtica les classificacions. La novetat serà possible gràcies a la tecnologia de la firma ChampionChip, que l’any 1993 va desenvolupar un sistema pioner que permet coneixer el temps real i instantani de cada un dels participants a qualsevol cursa multitudinària. Els xips d’un sol us es van provar amb èxit en una cursa organitzada el passat mes de novembre a Londres amb uns 20.000 participants i a la Marató de Barcelona es faran servir per primera vegada al nostre pais. “La filosofia del xip d’un sol us és com la d’un pitrall. Té un cost baix per l’organitzador, que pot posar-hi el seu propi logotip, i al mateix temps és com un record per als participants”, assegura Andreu Ballbé, responsable de Chip Timming, distribuidora oficial ea Espanya de ChampionChip. Fins ara, els xips podien comprar-se per la seva utilització a d’altres curses (el conegut xip groc) o la organització els llogava per mitjà del pagament d’un depòsit que era tornat al final de la competició (xip negre).| El sistema ChampionChip, que va ser oficialment estrenat a la Marató de Berlín el setembre de 1994, es fa servir en milers d’events a tot el món, especialment en mitges maratons i maratons. ChampionChip és un petit aparell de plàstic que conté un xip en combinació amb una cèl·lula d’energía i que es col·loca a les sabatilles del corredor. Aquests elements són encapsulats en vidre a prova d’aigua, per la qual cosa pot fer-se servir a qualsevol condició de clima.(humit, fred y calent). El xip està pasiu fins que entri en un camp magnètic generat per una antena emissora ubicada en una catifa de poliuretà (a la sortida, l’arribada i punts intermitjos). Allà la cèl·lula energitzant produeix corrent elèctric per donar-li poder al xip i llavors transmet el seu nombre únic d’identificació a una antena receptora col·locada a la mateixa catifa. Tot aquest procés tarda aproximadament 60 milisegons i es repeteix continuament. La Marató de Barcelona, que estrenarà a Nissan X-Trail com a sponsor principal i comptarà una altra vegada amb el patrocini esportiu de Fila, presenta com a principal novetat aquest any la creació d’una cursa paral·lela de 13,5 qm. amb sortida i arribada al mateix escenari que la marató: l’avinguda Maria Cristina. Assolir aquesta meta és el propòsit de tot corredor i, en aquesta ocasió, X-Trail els ajudarà a aconseguir-lo. Vehicle expert en arribar al seu destí, per dur i difícil que pugui ser el trajecte, X-Trail recolzarà i animarà als corredors durant els més de 42 km de carrera, per tal que ells també puguin veure realitzat el seu objectiu.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.