La Mitja de Sitges per Màrius Petit

0
329

Avui a Sitges ha fet un matí radiant. M´ha semblat que corríem undia de començament de maig, enlloc de a mig gener.Vaig llegir que altres anys el repartiment de xips i pitralls havia estat desastrós. Aquest any, pel que he vist, ha estat fàcil i ràpid.Quant al servei de guardarroba, del que també havia sentit queixes d´altres anys, tot i que no l´he utilitzat, m´ha donat la sensació que estava prou ben muntat i que no s´hi formàven aglomeracions.La col.locació del punts quilomètrics crec que també ha estat prou precisa, cosa que també és d´agraïr. Les indicacions dels quilòmetres 2,4 i 21, però, devien estar més amagades que les altres perquè no l es he vistes. De vestidors i dutxes no puc dir res perquè mai faig ús d´aquests serveis a les curses. Sempre m´espero a casa.La sortida de la cursa està situada en un lloc massa estret. No hi cabíem i, segons on estéssis situat al començament, havies d´anar en compte amb les caigudes i topades durant un bon tros després de sortir. El traçat és força distret. Destaca la pujada d´aproximadament 2 Km a partir de mitja cursa. El que m´ha agradat més ha estat el pas pel nuclidel poble, on havia bastanta gent badant amb la cursa i molts animàven als atletes.La seguretat del recorregut està ben resolta. Tot i així, els participants a les curses populars hauríem de tenir més clares les normes. Al Km entre el 9 i el 10, en la carretera cap a Tarragona, que era una part del traçat d´anada i tornada, en un deter minat tram molts corredors anàven pel carril de la dreta. De sobte, d´un revolt ha sortitun corredor en cadira de rodes que ja tornava i estava aprofitant la baixada per anar llençat. Ell anava correctament per la seva esquerra i s´ha trobat de cara als corredors que anàven pel carril de manera indeguda. Ha estat a punt de produïr-se un accident en el que alguns s´haurien pogut fer mal de debó.Personalment m´ha anat prou bé. He millorat la meva marca, que havia feta la Mitja de Vilanova del 2003. El temps que marcava el meu cronòmetre en acabar era 1:29:49,8. Encara no he mirat la classificació però, donada la meva situació en la sortida, segur que el temps oficial és bastant superior.De la bossa destacaria, com a cosa positiva, el jersei de màniga curta icom a cosa negativa que no conté absolutament res per menjar. Suggerei xoals organitzadors que, en properes edicions, donguin peces de fruita o actimels o barretes de muesli o ….En fi, que és una cursa molt aconsellable.Salut i Km. <br> Màrius.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.